Tre virksomhet fikk miljøfyrtårnsertifikater

Representanter for de tre bedriftene utenfor Rådhuset med diplomer som håndfast bevis på Miljøfyrtårn-sertifiseringen. Fra venstre: Ann-Hege Lund (Futurum AS), Sølvi Anita Olsen Øgsnes og Hilde Kvanmo (begge fra Breidablikk Gjestehus AS) og Jon Framnes (Museum Nord i Narvik).

Representanter for de tre bedriftene utenfor Rådhuset med diplomer som håndfast bevis på Miljøfyrtårn-sertifiseringen. Fra venstre: Ann-Hege Lund (Futurum AS), Sølvi Anita Olsen Øgsnes og Hilde Kvanmo (begge fra Breidablikk Gjestehus AS) og Jon Framnes (Museum Nord i Narvik). Foto:

Overrekkelsen til Futurum AS, Breidablikk Gjestehus AS og Museum Nord Narvik skjedde i Bystyremøtet 29. august.

DEL

Det var ordfører Rune Edvardsen som overrakte diplomene til representanter for de tre bedriftene.

Miljøfyrtårn er en sertifisering for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Bedrifter som blir miljøfyrtårnsertifisert blir målt etter flere kriterier, blant annet arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfallshåndtering, utslipp til vann og estetikk.

– Veldig viktig

– Å bli miljøfyrtårnsertifisert er et veldig viktig bidrag i arbeidet vi gjør for å merke Narvikregionen som et bærekraftig reisemål. Reiseliv er vedtatt som et viktig satsingsområde for Narvik kommune, derfor vil en bærekraftig utvikling av reiselivet være en forutsetning for vekst, sier prosjektleder i Futurum Ann-Hege Lund.

Miljøbevisst

– De ansatte i Breidablikk Gjestehus AS er alle meget miljøbevisst, sier daglig leder og styreleder Sølvi Anita Olsen Øgsnes i takketalen.

Hun røper at Breidablikk Gjestehus AS slutter seg gjerne til FNs definisjon på bærekraftig utvikling: «Utvikling som ivaretar behovene til mennesker som lever i dag – uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å dekke sine; innen de 3 dimensjonene klima/miljø, økonomi og sosiale forhold».

Museet vil bli bærekraftig

– Det jobbes for en bærekraftig utvikling av Museum Nord i Narvik, og for en best mulig formidling av vår kultur og vår historie. Museet har en bevisst holdning til sitt forbruk og sine utslipp, og legger gjennom kartleggingen med Miljøfyrtårns metodikk til en ny stein i sin grunnmur, sa ordfører Rune Edvardsen om Museum Nord i Narvik under markeringen i talen da han overrakte diplomene.

Artikkeltags