Brukte 41,5 timer til møtet - her går MDG-toppene av bussen i Narvik

Lang tur: For Frank Vigart Eriksen ble det en lang tur nordover for å komme seg til Narvik og landsstyremøtet. Her sammen med nasjonal talspeson, Une Anita Bastholm. Begge foto: Andreas Haakonsen

Lang tur: For Frank Vigart Eriksen ble det en lang tur nordover for å komme seg til Narvik og landsstyremøtet. Her sammen med nasjonal talspeson, Une Anita Bastholm. Begge foto: Andreas Haakonsen

Artikkelen er over 3 år gammel

I helga er det landsstyremøte for Miljøpartiet De Grønne i Narvik. Flere holdt seg tro til egen politikk og reiste grønt.

DEL

Frank Vigart Eriksen, landsstyrerepresentant i MDG fra Sarpsborg, satte seg på toget onsdag kveld klokken halv ni i hjembyen hans.

– Da det ble klart at landsstyremøtet skulle være i Narvik, bestemte jeg meg øyeblikkelig for å ta buss og tog, sier Eriksen til Fremover da han ankom Narvik.

Eriksen tok nattoget fra Sarpsborg til Trondheim og tog videre til Fauske. Derfra tok han buss til Sommerseth og overnattet i telt.

– Det var litt vått, men det gikk fint, humrer han.

Fredag ettermiddag ankom han Narvik.

– Jeg synes det er utrolig gøy at folk tar buss og tog hit. Det viser at vi tenker på miljøet, sier Une Aina Bastholm, nasjonal talsperson for MDG til Fremover.

– Hvorfor har dere valgt å legge møtet her i Narvik?

– Det er takket være Bror Martin som kom med forslaget. Det er bra at vi har noen som får oss ut av Oslo-gryta. Vi har bestemt at vi skal ut av Oslo på minst ett styremøte i året, men ofte legges det til plasser som er lett å komme seg miljøvennlig til. Dette er et unntak og det synes jeg vi kan gjøre mer av, fortsetter Bastholm.

MDG-toppen er i gang med den lange togturen mot Narvik 

Håpløst

Bror Martin Hanssen, partileder for MDG Narvik, sier at det er håpløst at man må bruke over ett døgn på å komme seg «grønt» til Narvik.

– Det er jo håpløst å bruke mer enn ett døgn på å komme seg til et møte, men når det er sagt så er det sporty, mener Hanssen.

Han mener at landsstyremøtet setter temaet med en høyhastighetsbane og Nord-Norge-banen på kartet.

– Dette setter dette på kartet. Jeg brenner for en slik høyhastighetsbane som vil gjøre at vi kan ta toget på seks timer fra Narvik til Oslo, mener Hanssen.

– for ikke å snakke om transport av fersk fisk. En slik jernbane vil kutte transporttiden og det har noe å si for kvaliteten på det vi sender sørover, mener han.

– Det er kanskje den største gevinsten med det hele!

Artikkeltags