CC Cowboys til Millionfisken

DEL

– Millionfiskens gjester er godt vant og vi føler helt klart på forventningspresset, sier Torkel Rørstrand i arrangementskomiteen.

– Men vi føler oss rimelig sikker på suksess når vi endelig har lyktes med å få CC Cowboys til Millionfisken. CC Cowboys holder seg stadig like aktuelle, og er blant de mest profilerte norske artister i radio og konsertsammenheng.

CC Cowboys føyer seg dermed inn i en lang rekke med artister som har opptrådt på fiske- og kulturfestivalen i Salangen opp gjennom årene.

Andre artister som har stått på scenen på Millionfisken er: Smokie, Halvdan Sivertsen, Katastrofe, Bellamy Brothers, Violet Road, Johnny Logan, Jonas Fjeld og Manfred Manns Earth Band.

Tusenvis hvert år

Millionfisken var på alles lepper da den gjeveste premien – 1 million kroner – gikk til Kjell Eriksen fra Halden i 2014, men Millionfisken er mer enn «bare» fiske, sier Jørn Myrlund, leder i hovedkomiteen i en pressemelding.

Arrangementet samler hvert år tusener av glade folk første helga i juni, og slagordet fiske-folk-fest er blitt selve varemerket for Salangen hver eneste sommer.

Ideen var det ordfører i Salangen som skrev ned på en lapp under et politisk møte for over ti år siden. Han ville holde ideen hemmelig, og da det dukket opp en journalist sendte han lappen rundt til de andre politikerne.

Ideen slo an, og resten er historie.

Opplevelse for livet

-Vi merker det også på artistene. De reiser herfra med en opplevelse for livet. Og sitter det langt inne å få napp hos en artist vi ønsker oss, tyr vi til det letteste trikset i boka; vi ber en artist som har vært her om å ringe! Og da går det i boks, røper Myrlund.

CC Cowboys

Bandet er de første som er booket til festivalen i 2018. Bandt har gitt ut et tosifret antall album. De fikk Spellemannsprisen for debutalbumet «Blodsbrødre» i 1990. De hadde en pause i noen år. Da ga vokalist Magnus Grønneberg ut to soloalbum. Bandet slapp to nye låter i april 2017; «Hun er Havet» og «Gudinner».

Grønneberg var med i «Hver gang vi møtes» i 2013.

CC Cowboys spiller på Millionfisken fredag 29. juni.

Det kommer mer

– Vi er i innspurten av kontraktsforhandlingene med torsdagsartisten, den andre fredagsartisten og to lørdagsartister. De blir minst like spennende, sier Jørn Myrlund hemmelighetsfull ...

Artikkeltags