Storfint besøk når Minensemblet utvider nyttårsfeiringen

Betydelig: Det er ingen hvem som helst som setter seg bak Steinway-flygelet fredag under MiNs nyttårskonsert. Christian Ihle Hadland er en stor internasjonal pianist.

Betydelig: Det er ingen hvem som helst som setter seg bak Steinway-flygelet fredag under MiNs nyttårskonsert. Christian Ihle Hadland er en stor internasjonal pianist. Foto:

MiN inviterer til en storslått nyttårskonsert fredag 18. januar i Narvik Kulturhus og byr blant annet på komposisjoner av Mozart, Strauss og Brahms - samt temmelig sikkert en sprudlende ekstra-avslutning.

DEL

I tillegg til MiNensemblet, som neppe trenger noen ytterligere presentasjon, får publikum høre den unge, fantastiske pianisten Christian Ihle Hadland (36). Han har i løpet av det siste tiåret etablert seg som en betydelig konsertpianist, noe som har ført ham til de største scenene i verden. Nå også til Narvik i samspill med våre egne stjerner på den klassiske musikkhimmelen.

Kirsebær med de store

Ihle Hadland begynte sin artistkarriere allerede som åtteåring og 15 år gammel fikk Hadland sin orkesterdebut med Kringkastingsorkestret. Senere har han også vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, spilt med BBCs symfoniorkester og opptrådt til strålende kritikker under «Proms» i London. Han har selvsagt spilt med alle de store orkestrene i Skandinavia og en rekke andre orkestre under ledelse av store dirigenter som Sir Andrew Davis, Herbert Blomstedt og danske Thomas Dausgaard.

Prisdryss

Sammen med jazzmusikeren Erlend Skomsvoll og ensemblet 1B1 fikk han Spellemannprisen 2014. Han var i tillegg nominert til Spellemannprisen både i 2013 og 2016. Han har vunnet også en rekke andre prestisjetunge priser som den internasjonale Rudolf Firkusny-konkurransen i Praha, Kjell Bækkelunds ærespris, Den norske solistpris og De unges Lindemanpris samt blitt tildelt Statoils talentstipend innen klassisk musikk.

Ihle Hadland blir en opplevelse i seg selv, og når vi vet at ord som entusiasme, glød, energi og uttrykksvilje beskriver MiN, er det god grunn til å forvente en fantastisk nyttårskonsert.

Artikkeltags