Kvalitet vil alltid fungere og fange når MiNensemblet inviterer til musikkopplevelse

Unge stjerner: Pianisten Dmitry Shishkin fra Russland og den serbiske sopranen Sonja Saric er to av mange utøvere.

Unge stjerner: Pianisten Dmitry Shishkin fra Russland og den serbiske sopranen Sonja Saric er to av mange utøvere. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Musikk børster vekk støvet fra hverdagslivet. Fredag kveld er muligheten der igjen til å oppleve stor kunstmusikk av fremragende utøvere.

DEL

- Jeg garanterer høy gåsehudfaktor, sier kunstnerisk leder for MiNensemblet, Lazar Miletic.

- Når vi drar i gang konserten «I did it Steinway» i Folkets Hus med artister på øverste hylle, vil det bli en helt unik opplevelse. Kvalitet har stått på førsteplass både når vi har booket utøvere og satt sammen programmet.

- Vi er stolte av konsertsalen vår, og ikke minst det at vi har fått et instrument, et flygel helt i verdensklasse. Det åpner også opp for å kunne invitere flere pianister fra «eliteserien», konstaterer Miletic.

- Men først skal vi fredag feire at vi i Narvik har fått alle konsertpianisters favorittflygel. Det er stort.   

Fra øverste hylle

- Fra Russland kommer det musikalske geniet, pianisten Dmitry Shishkin. 26-åringen har vunnet en rekke priser – senest «Top of ther World» i 2017, en prestisjefylt musikkonkurranse som avholdes i Tromsø, fortsetter Lazar.

- Shishkin har spilt med store orkestre rundt om i verden og imponert med sitt klaverspill på store og kjente festivaler. Det er et kupp å få en slik størrelse hit.

- Og så vil min favorittsopran stå på scenen. Sonja Saric er fra mitt hjemland, Serbia, men har base i Østerrike, nærmere bestemt Graz. Ved operaen i landets nest største by har hun sunget de største rollene i oppsetninger av de mest kjente operastykkene. Samarbeid og opptredener med Sir Simon Rattle og Berlinfilharmonien, ett av verdens beste orkestre, står også på CV–en hennes.

- Vi har kjent hverandre i mange år, men først nå har jeg lyktes i å få henne hit til Narvik.

- Av mer kortreist karakter kan vi nevne Srdjana Jovanovic, Dimitris Kostopoulos, Milos Gouka, og som nevnt, «mitt» MiN. Fantastiske musikere alle mine kollegaer.

Lav terskel

Musikken publikum får høre er fra romantikken representert ved kjente komponister som Schubert, Verdi, Chopin og Grieg og kanskje et ikke så familiært navn som den sicilianske operakomponisten Bellini, «Catanias svane». Musikk fra det 20. århundre er hentet fra Ravel, Saint Säens, italienske Cilea og den store Puccini. Komponisten bak blant annet La bohème,Tosca og Madama Butterfly.

- Jeg håper publikum i Narvik vil sette pris på denne konserten og produksjonen og tør trå over terskelen. Når folk først har kommet over dørstokken har kvalitet en tendens til å fungere og fange.

Artikkeltags