– Man kan bare måpe når man får oppleve det han får til

Aksel Rykkvin er ikke bare en flott guttesopran, han har en musiker i knopp i seg.

Aksel Rykkvin er ikke bare en flott guttesopran, han har en musiker i knopp i seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikkanmelderen trodde nesten ikke det han fikk høre. I kveld opptrer 14-åringen Aksel Rykkvin sammen med Min-enseblet i Narvik.

DEL

Han fylte 14 år bare for en drøy måned siden, men han musiserer som en atskillig eldre ung musiker, skriver anmelder Jørgen Mathisen i Avisa Nordland.

– Man kan bare måpe når man får oppleve det han får til – nå. Hva det blir i framtida kan man abre lure og håpe på. Det kan bli noe stort, skriver han videre.

Alle blir imponert

Aksel Rykkvin  sang for kongeparet under bursdagsfesten onsdag, og musikkdirektøren i Kings College Chapel i Cambridge likte det han fikk høre allerede av 12-åringen Aksel, og ba han være solist der.

Siden har det gått slag i slag med førstepremie i Ungdommens Musikkmesterskap. Han har vært solist med Kringkastingsorkesteret og Oslo-filharmonien, har hatt diverse tv-opptredener og gitt ut solo-cd.

Gikk glipp av ensensasjon

Lørdag kveld blir det anledning å høre Aksel Rykkvin sammen men MiN-enseblet i Narvik kirke.

Ifølge musikkanmelder Jørgen Mathisen var det synd for de 700 som ikke fylte de tomme setene i Domkirken i Bodø, men at de 120 som hadde møtt fikk valuta for oppmøtet.

– De alt for få i domkirken fredag fikk premie for oppmøtet, alle de 700 andre det ville vært plass til gikk glipp av en sensasjon.

– Ensemblet fortjener en femmer alene. Aksel er med på den, for sekseren hans kommer når han får bygd seg opp enda mer.

I Narvik kirke kommer barn under 16 år gratis inn når Nordland fylkeskommunes eget kammmerorkester inviterer til festforestilling sammen med Aksel Rykkvin.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags