Bjørnar Storengs minneord etter Eva Opshaug

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er med stor sorg vi har mottatt det triste budskapet om at Eva Opshaug har gått bort.

Eva hadde en lang og god karriere ved tidligere Narvik Ingeniørhøgskole og Høgskolen i Narvik, nå UiT Norges arktiske universitet.

Hun startet som timelærer i rettslære og regnskapslære ved Narvik ingeniørhøgskole fra våren 1977. Denne stillingen hadde hun frem til 1. august 1981 da hun ble kontorsjef ved Narvik ingeniørhøgskole.

1. september 1986 ble Eva tilsatt som direktør ved Narvik ingeniørhøgskole. Denne stillingen hadde hun frem til 1. mars 1993 da hun gikk over i stilling som amanuensis i juridiske- og organisasjonsfag ved Sivilingeniørutdanningen i Narvik. \u0009

Eva ble pensjonist i desember 2015.

Eva tiltrådte som direktør i det vi kan kalle en brytningstid, ettersom det da ble innført en ny styringsform i toppledelsen. Eva var en tydelig, klok og god leder i denne prosessen.

I Evas tid som direktør ble det opprettet flere nye studietilbud ved institusjonen. Her kan det nevnes både miljøutdanning og praktisk økonomi og ledelse. Hun var også sentral i arbeidet med å få sivilingeniørutdanningen til Narvik. I denne perioden ble også ansvaret for sykepleierutdanningen overført fa Bodø til Narvik. Hun var for øvrig den første juristen som kom inn i ledelsen ved institusjonen.

Eva vil bli husket både for sin faglige dyktighet og hennes varme og gode væremåte overfor alle som møtte henne. Hun hadde stor omtanke for andre. Selv i en stresset hverdag hadde hun alltid tid til sine kolleger.

Eva var i store deler av sitt liv plaget av sykdom. Det var sikkert krevende i perioder, men du hørte sjelden at hun klaget over dette. Tvert imot var hun den som oppmuntret andre i samme situasjon.

Hun vil bli dypt savnet av sine tidligere kolleger og alle som kjente henne.

Våre tanker går i disse dager først og fremst til Evas nærmeste familie og vi lyser fred over Evas minne.


På vegne av UiT Norges arktiske universitet i Narvik

Bjørnar Storeng

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken