Mjølner får nesten en million kroner i krisepakke: – Vi spiser ikke kake på stadion, men lever nøkternt

DAGLIG LEDER LETTET: Frank Aanes Andersen sier krisepakken Mjølner fikk på nesten en million kroner var helt nødvendig.

DAGLIG LEDER LETTET: Frank Aanes Andersen sier krisepakken Mjølner fikk på nesten en million kroner var helt nødvendig. Foto:

Mjølner har fått nesten en million kroner i krisepakke til idrett, kultur og frivillighet. – Dette var helt nødvendige penger, sier en lettet daglig leder Frank Aanes Andersen i Mjølner.

DEL

Mjølner søkte Lotteri- og stiftelsestilsynet om 980.000 kroner i støtte etter at blant annet klubbens flaggskip – Funn Cup – ble avlyst på grunn av koronapandemien. Mjølner ble hørt i krisepakke nummer to til idretten.

– Vi fikk hver ei krone vi søkte på – 980.000 kroner, bekrefter daglig leder.

Frank Aanes Andersen legger ikke skjul på at krisepakken var helt nødvendig.

– Det var en lettelse. Uten dette hadde vi måtte vurdert permitteringer allerede nå, legger han ikke skjul på.

Om Mjølner unngår permitteringer senere i høst, kan ikke Aanes Andersen svare på i dag.

Styret avgjør

– Det er hovedstyret som avgjør. Styret skal møtes så fort vi vet hva som skjer med sesongen, om det blir noe fotball i det hele tatt for våre to A-lag i 2020, sier han.

Mjølner venter på det svaret sammen med samtlige klubber i Norsk tipping-ligaen og i 2. divisjon for kvinner.

LES OGSÅ:

Beskjeden fra myndighetene er at ny vurdering skal gjøres i midten av september. I dag er det 15. september, og ingen ting i koronautviklingen de siste ukene tyder på at Mjølner og Aanes Andersen kan vente seg noe gladmelding i løpet av de neste dagene.

VENTER FORTSATT: Det er lenge siden Mathias Nicolaisen og Mjølner har spilt tellende kamp.

VENTER FORTSATT: Det er lenge siden Mathias Nicolaisen og Mjølner har spilt tellende kamp. Foto:

Tvert om. Med økt smittetrykk og kommuner som plutselig må begrense tilbud eller delvis stenge noe ned, er Aanes Andersen pessimist, og realist. Ingen ting tyder på at enmetersregelen fjernes i breddeidretten på denne siden av oktober, eller i starten av neste måned. Uten at avstandsregelen opphører kan ikke Mathias Nicolaisen og A-lagsgutta kjempe om allnorske poeng.

– Slik det ser ut nå tror jeg ikke det blir åpnet for kamper i høst, så får vi heller ta det som en positiv overraskelse om det skjer, legger han til.

Tøft økonomisk

Aanes Andersen sier Mjølner ser på forskjellige tiltak i klubben i høst, uten at han går nærmere inn på disse på nåværende tidspunkt.

– Det kan vi komme tilbake til, sier han.

Uansett blir 2020 et knalltøft økonomisk år for de rød/hvite. Fra regnskap i 2019 er budsjettet kuttet med flere millioner, ja ikke veldig mange millioner fra halvert. Mjølner har også mistet inntekter fra mer enn Funn Cup. Også enkelte av klubbens velgjørere er borte. Det har Aanes Andersen forståelse for.

– Det er samarbeidspartnere som har fått sin hverdag endret, som oss, sier han.

LES OGSÅ:

Byens største idrettsklubb har beholdt hovedsamarbeidspartner Sparebanken Narvik, og flere av de viktigste andre. Men også her er det justeringer.

– Noen avtaler også blant våre største samarbeidspartnere er ikke på samme nivå som tidligere. Du kan si det slik – vi spiser ikke kake på stadion om dagen, men driver nøkternt, påpeker daglig leder.

Ifølge daglig leder vil Mjølner også søke om tapte inntekter i en ny krisepakke senere i høst.

– Men her vil beløpet bli langt lavere enn det vi fikk i krisepakke nummer to. Her snakker vi kanskje om noen hundre tusen kroner, antyder han.

Følger nøye

Kenneth Hauge ble valgt til ny leder i Mjølner på forsommeren. Hauge bekrefter at styret følger situasjonen nøye.

FØLGER NØYE: Leder Kenneth Hauge og styret i Mjølner følger situasjonen nøye.

FØLGER NØYE: Leder Kenneth Hauge og styret i Mjølner følger situasjonen nøye.

– Vi skal ha styremøte 24. september. Det møtet kan bli fremskyndet om det kommer noen endelig beskjed om sesongen flere dager før, sier han.

Hauge utelukker ikke at klubben vil gjøre nokså umiddelbare tiltak, om det ikke blir kamper for klubbens lag i Norsk tipping-ligaen og kvinnenes 2. divisjon.

– Betyr det at dere kan komme til å permittere ansatte eller folk på kontrakter?

– Det kan jeg ikke si noe om nå. Vi vil vurdere hva som er hensiktsmessig.

Mjølner har både trenere tilknyttet A-lag herrer, flere herrespillere på kontrakter, og trener tilknyttet damelag med kompensasjon.

Samtidig som at Mjølner må berge økonomien i annerledesåret, så venter en 2021-sesong i kulissene. Det er både klubbleder og daglig leder veldig klar på.

LES OGSÅ:

– Det kan jo bli slik at 2021 starter tidligere. Da må vi være forberedt, påpeker leder Kenneth Hauge.

Noen får grønt lys

Mandag kom beskjeden om at eliteserien i futsal (innendørsfotball) er innlemmet i idrettsforbundet sin toppidrettsveileder.

– Dette arbeidet har pågått en god stund, og vi fikk grønt lys rett før helgen. Det er veldig gledelig og viktig, dette betyr at eliteserieklubbene i futsal kan komme i gang med kontakttrening i løpet av kort tid, og det er avgjørende for eliteserien i futsal, sier Iver Strandheim, fagansvarlig futsal i Norges Fotballforbund (NFF) til fotball.no.

FUTSAL FÅR STARTE: Elitelagene i futsal, her arkivbilde fra tidligere kamp i Ankeneshallen, får starte opp uten at enmetersregelen gjelder.

FUTSAL FÅR STARTE: Elitelagene i futsal, her arkivbilde fra tidligere kamp i Ankeneshallen, får starte opp uten at enmetersregelen gjelder. Foto:

Han fortsetter:

– Nå begynner arbeidet med å lage kamp- og arrangementsprotokoller for eliteserien i futsal. Her kan vi også støtte oss til det solide arbeidet som er gjort på toppfotballsiden. Så håper vi å komme snarlig i gang med treninger og kamper i resten av futsalen også, sier Strandheim.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags