Denne langhelgen møtes 54 gutter og 30 jenter født 1999 og 2000 fra Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet, til samling i Trondheim.

Trangt nåløye

Nåløyet er trangt, men Mjølner har fått med to spillere fra det lovende 2000-laget til Andreas Evjen og Kenneth Claeson. At den ene er sønnen til Andreas, mangeårig eliteseriespiller i Bodø Glimt, kommer ikke som noen stor overraskelse på fotballkjennere i Narvik.

Trener med A-laget

Håkon har hospitert med A-laget i 2014 og skal fortsatt være med på A-lagtreninger fremover, sier Mjølner-trener Rune Marthinussen.

Gode ferdigheter

Sistnevnte sier Håkon Evjen har gode ferdigheter for sin unge alder, og samtidig vilje til å trene mye.

– Fortsetter han utviklingen blir han en meget spennende spiller i fremtiden, legger ikke Marthinussen skjul på.

Midtbane

Evjen opptrer mest på midtbanen, med stort overblikk og gode tekniske ferdigheter.

Rune Marthinussen benytter anledningen til å skryte av jobben trenerne Evjen/Claeson har gjort med 2000-gjengen. Ifølge Mjølners A-lagstrener har duoen flere spennende spillere på laget, og de trener ikke bare med ball, men utvikler også andre ferdigheter.

Offensiv type

De rød/hvite har også fått med 2000-lagets lovende keeper, Pål David Pedersen, til samlingen. Også det gleder A-lagstrener Rune Marthinussen stort, særlig siden lovende keepere ikke vokser på trær i Narvik. Også Pål David skal trene delvis med A-laget i 2015, skal vi tro Marthinussen.

Fortjener plass

Børje Sørensen er talentutvikler i Hålogaland FK. Han sier begge spillerne fra Mjølner fortjener plass på samlingen.

– Håkon har stort overblikk og kan også ta av spillere selv. Når det gjelder Pål David, så er han en offensiv keepertype som er god med ballen i beina. Han likner kanskje litt på den tyske toppkeeperen Manuel Neuer i stil, foruten sammenlikning for øvrig, sier talentutvikler Sørensen.