En ny Evjen mot fotballtoppen

Håkon Evjen til venstre og Pål David Pedersen fra Mjølner reiser til Trondheim.

Håkon Evjen til venstre og Pål David Pedersen fra Mjølner reiser til Trondheim.

Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Evjen spilte i eliteserien for Mjølner og Glimt. Nå er sønnen Håkon og keeper Pål D. Pedersen (14) tatt ut til regional landslagssamling i Trondheim. Først sikret A-laget til Mjølner seg opprykk til allnorsk fotball i høst. Nå får to av klubbens unge talenter sjansen på regional landslagssamling.

DEL

Denne langhelgen møtes 54 gutter og 30 jenter født 1999 og 2000 fra Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet, til samling i Trondheim.

Trangt nåløye

Nåløyet er trangt, men Mjølner har fått med to spillere fra det lovende 2000-laget til Andreas Evjen og Kenneth Claeson. At den ene er sønnen til Andreas, mangeårig eliteseriespiller i Bodø Glimt, kommer ikke som noen stor overraskelse på fotballkjennere i Narvik.

Trener med A-laget

Håkon har hospitert med A-laget i 2014 og skal fortsatt være med på A-lagtreninger fremover, sier Mjølner-trener Rune Marthinussen.

Gode ferdigheter

Sistnevnte sier Håkon Evjen har gode ferdigheter for sin unge alder, og samtidig vilje til å trene mye.

– Fortsetter han utviklingen blir han en meget spennende spiller i fremtiden, legger ikke Marthinussen skjul på.

Midtbane

Evjen opptrer mest på midtbanen, med stort overblikk og gode tekniske ferdigheter.

Rune Marthinussen benytter anledningen til å skryte av jobben trenerne Evjen/Claeson har gjort med 2000-gjengen. Ifølge Mjølners A-lagstrener har duoen flere spennende spillere på laget, og de trener ikke bare med ball, men utvikler også andre ferdigheter.

Offensiv type

De rød/hvite har også fått med 2000-lagets lovende keeper, Pål David Pedersen, til samlingen. Også det gleder A-lagstrener Rune Marthinussen stort, særlig siden lovende keepere ikke vokser på trær i Narvik. Også Pål David skal trene delvis med A-laget i 2015, skal vi tro Marthinussen.

Fortjener plass

Børje Sørensen er talentutvikler i Hålogaland FK. Han sier begge spillerne fra Mjølner fortjener plass på samlingen.

– Håkon har stort overblikk og kan også ta av spillere selv. Når det gjelder Pål David, så er han en offensiv keepertype som er god med ballen i beina. Han likner kanskje litt på den tyske toppkeeperen Manuel Neuer i stil, foruten sammenlikning for øvrig, sier talentutvikler Sørensen.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags