Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du kjøre motorsykkel med bilsertifikat

Artikkelen er over 7 år gammel

Har du alltid hatt lyst til å kjøre motorsykkel, men har bare vanlig sertifikat for bil?

På Harley-Davidson Nord-Norge i Ballangen har de noe så spesielt som en motorsykkel du ikke behøver sertifikatet for motorsykkel for å kjøre.

– Det er en motorsykkel, men den er typegodkjent som en bil, så du kan kjøre den med vanlig førerkort for bil, forklarer Reidar Samuelsen hos Harley-Davidson Nord-Norge.

Trehjulssykkelen, eller "Trike", er en fullverdig touring motorsykkel, med bakaksling og to hjul bake, og Reidar forteller at den oppfører seg mer som en bil enn en motorsykkel på veien.

– Du slipper å legge deg i svingene til eksempel. Ikke blir du ustødig når du skal stoppe, og den er lett å kjøre, utdyper han.

Visstnok skal den største forskjellen være at den har styre, og ikke ratt. Men du sitter fortsatt helt åpent, og grunnen til at mange kjøper motorsykkel istedenfor bil er der fortsatt.

– Du sitter fortsatt helt åpent, og får følelsen av frihet motorsykkel gir deg, utdyper Reidar Samuelsen.

Motorsykkelen, en ekte Harley-Davidson Tri Glide, ble lansert i Amerika for fem år siden, men det er først i år den har blitt typegodkjent i Europa, og Reidar Samuelsen forteller at det er mange som er nysgjerrig på nyvinngen.

– Alle som har prøvd den blir overrasket over hvor stabil og lettkjørt sykkelen er. Kan du kjøre bil, så kan du kjøre denne. Du trenger fortsatt hjelm, men du slipper setebelte da, ler Reidar Samuelsen.

Alle behageligheter du har på en ekte touring-sykkel er fortsatt der, noe som betyr alt slags tenkelig og utenkelig tilleggsutstyr, og kanskje viktigs av alt - god plass.

– Både til bagasje og passasjer. Siden sykkelen er noe helt nytt i både Norge og Europa tar Reidar Samuelsen og Harley-Davidson Nord-Norge med seg nyvinningen på omvisning, og de starter i Mo i Rana i neste uke, og jobber seg nordover.

Kommentarer til denne saken