Norges mest solgte

Dette er Norges mest solgte stasjonsvogn.

Dette er Norges mest solgte stasjonsvogn. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Volvo V70 har kjørt fra alle konkurrentene.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Broom.no: Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn elsker stasjonsvogner. Hver tredje nybil som selges i Norge er en stasjonsvogn.

Det er kjempehøyt i europeisk sammenheng, men stasjonsvognsalget i Norge har faktisk vært enda høyere tidligere – det var før SUV-ene gjorde sitt inntog.

Men mange velger altså fortsatt "tradisjonell" stasjonsvogn og den aller mest solgte kommer fra merket som kanskje også har de sterkeste stasjonsvogntradisjonene: Nemlig Volvo.

LES OGSÅ: Topp 5 – de kuleste stasjonsvognene fra Volvo


Fjær i hatten

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken gjengitt i Aftenposten viser av Volvo V70 så langt i år er den klart mest solgte stasjonsvogna i Norge. Volvo har solgt hele 2629 V70-er. Så følger erkerivalene Toyota Avensis (2391) og VW Passat (2354) på plassene bak.

– Dette er en fjær i hatten og et nesten oppsiktsvekkende bra tall for en såpass dyr bil som V70. Mye av årsaken til suksessen er selvfølgelig at startprisen på V70 har gått kraftig ned på grunn av en svært avgiftsgunstig 1,6-liter diesel. Men i praksis kjøper mange av kundene godt utstyrte biler og da blir de ikke så veldig rimelige likevel, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Aller størst bagasjerom? Det har denne bilen


Et hakk opp

– Hvorfor tror du stasjonsvognelskende nordmenn har V70 som favoritt?

– Det er ikke vanskelig å skjønne. Vi har akkurat hatt V70 DRIVE på test og det er en bil som imponerer på de aller fleste områder. Stor, trygg og komfortabel – og den har plass til det meste en familie ønsker å ha med seg med et bagasjeromsvolum på 575 liter.

– Dessuten føles den et godt hakk opp i forhold til de mer "folkelige" konkurrentene i klassen. For rundt 400 000 kroner får du en veldig fin V70. Aberet er at du må leve med ganske beskjeden motorisering. Men det er tydeligvis veldig mange villig til å gjøre, sier Benny.

Imponerende fra Volvo: Les testen av V70 DRIVE her

(ANB/Broom.no)

Artikkeltags