Lyden av Nord-Norge skaper hekla julemagi

Populære: Hekla Stålstrenga har oppnådd status som et av Norges mest populære band med sin unike blanding av et av Norges mest populære band.

Populære: Hekla Stålstrenga har oppnådd status som et av Norges mest populære band med sin unike blanding av et av Norges mest populære band. Foto:

Søndag 16. desember kommer Hekla Stålstrenga til Bjerkvik på sin omfattende juleturné; Julefolk.

DEL

I fjor lanserte Hekla (som det heter nordpå) ei vakker juleplate, «Velkommen inn», en utradisjonell utgivelse som skilte seg ut i mengden av førjulas skiver, mange av dem totalt overflødige. Men ikke albumet som inneholder bidrag fra blant annet Trygve Hoff, Ragnar Olsen, Halvdan Sivertsen, Helge Stangnes og Ola Bremnes. Med en blanding av nyskrevne og gamle julesanger reiste bandet ut på vinterveien og opplevde stor suksess med utsolgte hus, det vil si kirker. Nå gjentar de reisen, og stopper tredje søndag i advent i Bjerkvik kirke som er siste stopp i Nord-Norge før bandet forflytter seg til Trøndelag og til sist Oslo.

Unik mulighet

Kirkekonserten i det som vel er å omtale som den egentlige Ofotkatedralen er en enestående anledning til å oppleve Hekla med deres unike blanding av folkemusikk og populærmusikk - noe som har skaffet disse glimrende musikerne et trofast publikum over hele landet. De har oppnådd å toppe plakaten på store rockefestivaler, fylt salen i Den Norske Opera og Ballett og opptrådt på riksdekkende TV en rekke ganger. Kurven har vært bratt fra å spille lokalt og på små klubber til å bli allemannseie og et av Norges mest populære band.

Av det lune slaget

Og nå har de altså finstemt og vakker julemusikk, en blanding av kjente og ukjente, kjære og klassiske julelåter på repertoaret å glede publikum med som en del av et stort musikalsk Hekla-univers. Musikk er som skapt til å lage en ramme rundt julen, ei tid for ettertanke og medmenneskelighet, familie og venner - en tid der man tar vare på hverandre. Hekla Stålstrenga kaller selv julekonserten en konsert av det lune slaget, en liveopptreden der man får lyst til å klemme noen som trenger det når man kommer ut i vinternatta. Det høres ut som en god og fornuftig tanke og oppfordring.

Artikkeltags