Eldrebølgen skylte inn over Folkets Hus fredag, men Rebus beviste at gamle rockere ruster ikke

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Husker du? med gamle helter ble et tre timers trivelig gjenhør med musikk fra de gylne tiårene.

DEL

Når bandleder Lillebjørn spøker med at Rebus vurderte å dra fredagens hyllest til 70- og 80-tallet på Alléen, er selvsagt 500 nostalgikere glade for at det ble Folkets Hus. For hvilken rolle spiller det om man har blitt litt tynn i hyssingen og slengbuksa fra 70-åra har blitt litt trang i livet? Musikalsk er det mer enn kompetent og det skulle ikke være noen som helst grunn til å gå av scenen med AFP. Jeg kan ikke snakke for de 499 andre, men jeg håper at det ikke ble med bare denne ene gangen. Det her var underholdende til tusen!

Musikk i mimringens tegn

Uten noen form for direkte sammenligning har hverken Bob Dylan, Yes, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Bryan Ferry, The Hollies, Patti Smith, CSN, Neil Young, Stones, ELO eller Francis Rossi og Status Quo tatt sluttpakke. Det er bare noen av mange seksti-something som sørger for musikk i mimringens tegn framfor å klimpre på gitaren framfor peisen. Riktignok med en viss slitasje og behov for å fylle opp kontoen. De mange medlemmene i Rebus skjønte vel tidlig at det var nødvendig å snu litt bak fram på begrepet «rock er bedre enn fast arbeid» og har vel ikke samme pekuniære behov.

Skikkelig bra

Men det kunne virke som om gleden ved å spille sammen var stor. Og selv om livet på veien har blitt erstattet med tur i lysløypa med barnebarna, håper jeg de vurder i en eller annen konstellasjon å planke repertoaret sitt. Fordi: Om vi brenner noen bilder, men beholder minnene og setter strek over diskoens dansbare 4/4-rytme og repetitive basslinjer, så vil jeg banke et dogme i bordet og påstå at 70-tallet var best – musikalsk og på de fleste andre områder. Jo da, vi slenger på 80-tallet også før, vips, pønken kom og tok oss. Da er det digg at noen tar vare på arven med egne tempi og tolkninger. Skikkelig bra var det.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags