De har definitivt noe på gang

Christina Remman Band er et spennende konsept som fortjener å bli, ikke bare hørt, men lyttet til. Vokalisten skriver smått geniale tekster.

Christina Remman Band er et spennende konsept som fortjener å bli, ikke bare hørt, men lyttet til. Vokalisten skriver smått geniale tekster. Foto:

Christina Remman Band har så definitivt noe på gang. Det er en firkløver verdt å følge med på.

DEL

Første gang jeg hørte bandet var på Romjulsjazzen for snart to år siden. I foajeen på hotellet var om mulig akustikkforholdene enda mer krevende enn de var på Tekniker’n på UiT lørdag da bandet spilte ved semesterslutt for et lydhørt, men fåtallig publikum.

Til tross for krevende rammebetingelser: auditivt og intellektuelt tenkte jeg da som nå at denne jenta har mye på hjertet vi bør låne et øre til.

Knall konsert, feil sted

Å spille rock i et bomberom er en krevende øvelse – noe de fleste band i støpeskjeen har erfart. Nå er ikke kvartetten, som består av gitarist Sigbjørn Normann, bassist Ronny Åsheim, Gunnar Johansen på slagverk og Christina på vokal og gitar, noen nybegynnere.

Det er mye stødig støtte frontfiguren får av erfarne og dyktige musikere. Og Christina sjøl har skrevet smått geniale tekster fra hun var en neve stor. Sammen har de gjort et antall gigs og blitt mer samspilte. Det høres selv mellom metertykk betong, men det er ikke i en kjeller dette bandet hører hjemme.

Upolert og ærlig

Christina skriver ufiltrerte og nedstrippede tekster og låter. Det er både beinhardt og skjørt, utleverende og utrolig relevant i ei tid da tidsånden består av selvgodhet og selvmedlidenhet. Det har Christina og bandet ingenting av. Meldinga er: Livet er ikke for sarte sjeler, det består av krokveier, men dere står han av om dere vil.

Vokalisten er et friskt pust, en scenepersonlighet med sterk identitet og det klareste eksemplet på at strigla definitivt ikke er noe krav for å nå langt så lenge man har et musikalsk talent. Det her holder i bøtter og spann, men jeg gleder meg til å se og høre Christina enda mer trygg og badass.

Etter nyttår går bandet i studio for å feste til teip et dusin nye låter. Det er bare å glede seg til en utgivelse bestående av meningsbærende tekster og velspilt, inspirert lyd.

Artikkeltags