Legger lista høyt i jubileumskonsert

LKAB Musikkorps spiller jubileumskonsert på lørdag.

LKAB Musikkorps spiller jubileumskonsert på lørdag.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LKAB Musikkorps slår bokstavelig talt på stortromma når korpset inviterer til jubileumskonsert i Teatersalen lørdag ettermiddag.

For det er slett ikke noe enkelt program 90-åringen inviterer publikum til å ta del i. Med musikk som i tid spenner fra 1820 til 1984 skrevet av komponister fra hele åtte land, skal både kondisjon og konsentrasjon være på topp hos musikantene for å levere en strålende konsert.

Men korpset, som for anledningen dirigeres av Kjell-Gunnar Sollie, lover at dette er musikk som det både er godt å spille, og godt å høre på.

Det er et godt forberedt korps som gleder seg til å fremføre det som vel må kunne karakteriseres som er klassisk korpsrepertoar. Eller hva sies om en blanding av musikk komponert av kjente størrelser som Knut Nystedt, Tsjaikovskij, Carl Maria von Weber, Ralph Vaughan Williams, og Lars-Erik Larsson for å nevne noen. Et par engelske militærmarsjer er også med.

Det å spille i LKAB Musikkorps går forøvrig i arv. På scenen lørdag sitter for eksempel tre generasjoner Brochs (Viggo, Morten, Anne Grethe og Bendik), og to generasjoner Sollie (Alf, Kjell-Gunnar, Runar og Frode. Runar Sollie er solist på von Webers «Fantasia og Rondo»

Artikkeltags