Gå til sidens hovedinnhold

Musikkfest på Folkets Hus

Artikkelen er over 4 år gammel

Glem «Gammel Jægermarsj», «Den norske løve» og Hanssens «Valdresmarsj» for en stakket stund. Her blir det rock, pop, filmmusikk, latino, jazz, gamle og nye schlagere. Kort sagt alle sjangre i svingende storband-innpakning.

20 korps fra Alta i nord til Bodø i sør har lagt igjen båtlua og marsjskoa hjemme og er klare for å lage show i Folkets Hus fra lørdag morgen og til sen ettermiddag.

Det er det desiderte høydepunktet for musikere i alle aldre, for aspirant- og juniorkorps, skolekorps, generasjonskorps og amatørkorps – et stevne med fokus på hyggelig samvær med andre musikere og praktisk framsnakking av korpsliv og korpsmusikk.

Kiving om heder

Men først og fremst er helgas stormønstring en konkurranse med fokus på sceneprestasjoner, musikalitet og underholdningsverdi.

Og prestasjonene vil bli bedømt av to dommere med bred musikkfaglig bakgrunn. I år er det ingen ringere enn saksofonist i Luftforsvarets musikkorps, Marianne Olsen, samt musikkpedagog, dirigent og ensembleleder Pål André Grimstad Worren, som har trumpet som sitt hovedinstrument. Og de to dommernes vurderinger skal lede til heder, ære og ikke minst inspirasjon.

For første gang i Narvik

Konkurransen har lange tradisjoner og har båret mange navn, alt fra «Kretskonkurransen», «Distrikstkonkurransen» til «Nordnorsk mesterskap», som har vært arrangementets navn de siste årene.

Tradisjonelt har Tromsø vært vertsby for konkurransen, men i år er det Narvik som for aller første gang byr opp til janitsjar- og brassband-fest med Narvik Skolekorps som teknisk arrangør.

Selvsagt med god støtte fra Norges Musikkorps Forbund, en organisasjon som har inkluderende, inspirerende og engasjert som motto og mantra. Tre ord som også er beskrivende for helgas arrangement.

Flotte lokale aktører

Bare halvtimen etter at dørene åpner lørdag, går første korps på scenen, og det er verten selv, Narvik Skolekorps. Senere på dagen spiller Narvikaspirantene, mens Ankenes Skolekorps følger på like etter.

Siste lokale aktør er 110-åringen, Jernbanens Musikkorps.

Det tradisjonsrike korpset vil også sette punktum for det musikalske- og arrangementsmessige kjempeløftet med en festkonsert når medaljene og pokalene skal deles ut på ettermiddagen.

Kommentarer til denne saken