Vaffelkonsertene er tilbake: Serverer nystekte vaffelhjerter og festlig barokkmusikk i mørketida

Vakre toner: Øivind Nussle på barokkfiolin fronter et ensemble med fantastiske barokkmusikere i Sjømannskirka lørdag.

Vakre toner: Øivind Nussle på barokkfiolin fronter et ensemble med fantastiske barokkmusikere i Sjømannskirka lørdag. Foto:

Etter en tids opphold er vaffelkonsertene i Sjømannskirka tilbake lørdag, og det er en ambisjon for Musikk i Nordland (MiN) å få denne tradisjonsrike og populære konsertserien tilbake med jevnlige arrangementer i 2019.

DEL

Musikk i Nordland med «vår egen» Øivind Nussle på barokkfiolin gjør et samarbeidsprosjekt med Brøstadbotn Barokkband og det Oslo-baserte ensemblet Paulus Barokk. Til konserten han har fått låne Narvik Kirkes nyrestaurerte cembalo, og på lørdagens konsert er det Gunhild Tønder som skal knipse på strengene på renessanse- og barokkflygelet.

Tønder er opprinnelig fra Mosjøen, men etter flere år i utlandet som utøver på tidligmusikk-feltet, har hun heldigvis for oss flyttet tilbake til Norge.

Kunstmusikk

Blant musikerne i Brøstadbotn Barokk Band og Paulus Barokk finner man noen av landets ypperste barokkmusikere, og konserten i Sjømannskirka vil by på swingende og festlig barokkmusikk med komposisjoner fra størrelser som kosmopolitten Georg Friedrich Händel, fiolinvirtuosen Antonio Vivaldi, kunstmusikeren Arcangelo Corelli og den svært produktive, mest spilte og best kjente komponisten i sin tid, Georg Philipp Telemann. Og selvsagt serveres kaffe og nystekte vafler.

Andre klanger

Publikum vil få høre instrumenter som man vanligvis ikke hører så ofte og som har andre kvaliteter og klanger enn de moderne instrumentene. Vi vil få høre barokkobo, et variant av obo som ble utviklet i musikkmiljøet rundt franskekongens hoff på midten av 1600-tallet og den ventilløse barokktrompeten. Konserten er også første del av et større musikalsk samarbeide som neste år vil lede til en større oppsetning av Johann Sebastian Bachs Påskeoratorium, blant annet her i Narvik.

Artikkeltags