Overvåkningsflyene ankommer flystasjonen før hovedbasen står klar i 2023. Grunnarbeidet for den midlertidige hangaren er i gang. Det melder Forsvarsbygg i ei pressemelding.

I påvente av hovedbasen

Hangaren er midlertidig, i påvente av at hovedbasen for de maritime overvåkningsflyene ferdigstilles.

– Flystasjonen skal ta imot de nye overvåkningsflyene P8 før selve hovedbasen står klar i 2023. Det er det samme firma som fikk kontrakten på grunnarbeidene til hovedbasen, sier utbyggingssjef John Ommund Syvertsen i Forsvarsbygg i pressemeldinga.

Les også:

5,1 millioner kroner

Arbeidet startet i september, ifølge Forsvarsbygg. De opplyser også om at Bertelsen og Garpestad ble tildelt kontrakten til fordel for to andre entreprenører.

Verdien på kontrakten er på vel 5,1 millioner, ifølge Forsvarsbygg. I mars meldte Fremover at Betehlsen og Garpestad var blant entreprenørene som hittil hadde fått kontrakter innenfor nye Evenes flystasjon i 2020. Med en sum på 49 millioner kroner var de blant de største kontraktene.

Bertelsen og Garpestad har kontor i Eigersund, og har flere veiprosjekter og boligfelt pågående ved siden av prosjektene på Evenes flystasjon.

Les også:

Les også: