Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det kø for EU-kontroll

Artikkelen er over 1 år gammel

De som fikk EU-kontrollen utsatt står nå i kø hos verkstedene.

I mars og april fikk 187.000 bilister tilbud om utsatt EU-kontroll på grunn av koronakrisen. Det betyr at det nå er stor pågang for bilverkstedene. Mange vil få bilen godkjent i det som egentlig heter periodisk kjøretøykontroll før sommerferien.

Forsikringsselskapet Tryg melder nå at bilverksteder over hele landet vurderer å øke kapasiteten for å få unna køen.

Over halvparten underkjent

Det er ikke lenger mulig å få utsatt fristen for EU-kontrollen. Ifølge Tryg ble 55 prosent av bilene som var til EU-kontroll hos AutoMester-kjeden i april ikke godkjent.

– En viktig årsak til periodisk kontroll av bilparken er å få sjaltet ut biler med feil og mangler som gir redusert sikkerhet i trafikken. Etter negativ EU-kontroll ser vi at mange velger å vrake eller kvitte seg med bilen fremfor å risikere kostbare reparasjoner. Men for de fleste er det som regel ikke dyrt å få fikset årsaken til manglende godkjenning. Rundt 90 prosent av bilene på etterkontroll blir godkjent, sier daglig leder Siw Holter i bilverkstedskjeden AutoMester.

Dyrt å droppe service

Tryg forsikring har fått YouGov til å gjennomføre en undersøkelse for dem. I den svarte 24 prosent at de ikke alltid overholder tidsintervallene for bilens service. Forsikringsselskapet påpeker at det kan bli dyrt å droppe service, og at det i verste fall kan gå ut over garantien.

– Samtidig tror noen EU-kontroll er en slags service på bilen. Det er det ikke. Dropper man å gjennomføre EU-kontrollen innen tidsfristen, risikerer man å bli avskiltet på stedet ved kontroll, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Kommentarer til denne saken