Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det slutt for Digitalavisen: – Leservanene har endret seg

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter tre og et halvt år har Digitalavisens historie kommet til veis ende.

I mars 2017 reduserte Fremover antallet papiraviser som kommer ut hver uke. Da gikk avisa fra å komme ut seks ganger i uka til fire ganger i uka.

Samtidig ble leserne introdusert for Digitalavisen. Der ble alle sakene som var publisert i løpet av én dag samlet sammen, og lagt ut klokken ni hver kveld, sammen med én helt ny sak.

Etter 15. oktober har det vært slutt for Digitalavisen.

Teknisk trøbbel og lavere lesing

Dette skjer etter at Amedia, konsernet som eier Fremover, har bestemt seg for å avvikle den tekniske løsningen som Fremover bruker til å lage Digitalavisen.

Ifølge Amedia er det svært få av avisene i konsernet som har brukt denne løsningen. At det i tillegg er tekniske utfordringer med den, har gjort at konsernet har bestemt seg for å avvikle løsningen helt.

Les også

Flertall av unge følger nyheter i sosiale medier

Les også:

I Fremover var det også nokså lav lesing av Digitalavisen. Tallene viste at de fleste kun leste den ene nye saken, og at det var få som brukte Digitalavisen til å lese alle sakene som hadde blitt publisert gjennom dagen.

Leserne har andre forventninger

Leservanene har i tillegg endret seg ytterligere, og det tar Fremover konsekvensen av, ifølge Fremovers sjefredaktør Christian S. Andersen.

– Vi har hatt trofaste lesere av Digitalavisen, selv om det har blitt færre for hvert år. Men de siste månedene begynte det å oppstå feil med utgaven som Amedia ikke lenger kan bruke ressurser på å fikse. Det har jeg full forståelse for. Vi kunne holdt liv i Digitalavisen noen måneder til, men den viktigste grunnen til at vi stoppet den nå, er at leservanene til Fremovers lesere har endret seg mye på de årene vi har hatt Digitalavisen, sier Senning Andersen, og forklarer:

– Vi ser i tallene og i undersøkelsene blant abonnentene våre at det viktigste for våre lesere er å være løpende oppdatert på det som skjer. Flertallet av leserne våre venter ikke til et bestemt klokkeslett for å lese Fremover.no. De logger på flere ganger om dagen, ja til og med om natten, for å lese nyheter. Det gjør at Digitalavisen mister relevans og for mange er innholdet også her utdatert når utgaven publiseres klokken 21.

Les også

Offisiell åpning av lokalkontoret i Ballangen

Les også:

En ny overgang

Senning Andersen sier Digitalavisen har fungert som en overgang for mange lesere som først og fremst forhold seg til utgavene til Fremover.

– Da vi gikk fra seks til fire papirutgaver i uka var det mange som trengte tid til å venne seg til å bruke Fremover digitalt oftere. Digitalavisen var en utgave med en start og en slutt, ikke ulikt papiravisen. På de årene som har gått fra 2017 har vi økt kraftig digitalt. En del av veksten er papirabonnenter som er blitt heldigitale. Nå er det tid for et nytt steg i utviklingen, og det innebærer altså at vi legger ned Digitalavisen. For noen er det nok beklagelig, men for de fleste er det viktigst at Fremover er oppdatert når det passer leseren, ikke til et bestemt klokkeslett hver kveld, sier Senning Andersen.

Les også

For 20 år siden var han med å starte opp Fremover.no: – Vi hadde ikke skjønt hvor det bar og hvor fort det gikk

Les også:

Kommentarer til denne saken