Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det store ord. Marit (26) fra Narvik omtales som kontraraketten

Kontraraketten slo til igjen. Og det Marit (26) fra Narvik har gjort uke etter uke i 2020, er unormalt sterkt. Men trolig helt nødvendig skal hun beholde plassen på et av verdens beste landslag.

Marit Røsberg Jacobsen har stabilisert seg på toppnivå, og er toppscorer i stort sett hver kamp for Team Esbjerg. Som kantspiller er det litt uvanlig. Normalt det bakspillere, storskyttere, som dunker inn flest mål i håndball. Slik er det ikke hos den danske seriemesteren Team Esbjerg. En lynkjapp kantspiller fra Narvik er blitt klubbens målmaskin, og er i sitt livs form.

Ikke noe unntak

I kamp etter kamp troner Marit Røsberg Jacobsen sitt navn øverst på lista i kampfakta. Kampen mot Horsens på bortebane i den danske toppligaen onsdag kveld, var intet unntak. Med den østerrikske playmaker Sonja Frey som tilrettelegger kunne kontraraketten fra Narvik putte på åtte scoringer. Det var tre flere enn den som nettet nest flest ganger i en kamp Team Esbjerg vant med solide 34–24. Klubben til landslagsspilleren fra Narvik har dermed vunnet samtlige fem kamper som er gjennomført i serien.

Les også

Ny stor kamp og toppscorer i Danmark: – Med på å gjøre forskjell

LES OGSÅ:

Fra hjemmesiden til Team Esberg kan vi lese etter kampen, skrevet på dansk:

«Favoritterne vant begge halvlege med 17-12, hvilket avspeiler, at holdet bortsett fra den innledende 2-0-føring til hjemmeholdet dominerende kampen. Horsens fulgte med til 9-9, hvorpå Team Esbjerg med Sonja Frey som den altdominerende figur og Marit Røsberg Jacobsen som kontraraketten, der ofte unyttede østriggerens frispillinger eller en meget konstant spillende (keeper) Rikke Granlunds udkast».

Storkamp søndag

For Røsberg Jacobsen og hennes lagvenninner venter nå en atskillig tøffere oppgave. Søndag er det nemlig storkamp i Champions League. Da kommer CSM Bucuresti på besøk til Blue Dokken i Esbjerg. Dette blir høstsesongens største utfordring for klubben med flere norske landslagsspillere i troppen. Sist Team Esbjerg spilte Champions League, mot tyske Bietigheim i forrige uke, ble det knallsterk 33-26 – seier på bortebane. Team Esbjerg sin mestscorende i den kampen var ikke overraskende den formsterke narvikingen Røsberg Jacobsen – med pene åtte scoringer.

Les også

Ny stjernenominering: Marit en av de fem beste høyrekantene i Champions League

LES OGSÅ:

Fakta

Danske eliteserie håndball kvinner

Horsens-Team Esbjerg 24–34 (12–17)

Mål Team Esbjerg:

Marit Røsberg Jacobsen 8

Mette Tranberg 5

Sonja Frey 4

Annette Jensen 4

Marit Malm Frafjord 3

Kaja Kamp 2

Sanna Solberg-Isaksen

Vilde Ingstad 2

Elma Halilcevic 2

Kristine Breistøl 1

Rikke Granlund 1

Kommentarer til denne saken