Du ser lite til vanlige arbeidsfolk i mediene. Tross dette har pandemien gjort alle oppmerksom på hvor viktige vanlige arbeidsfolk er for at hjulene skal gå rundt i Norge.

Erna Solbergs politikk har rammet arbeidsfolk hardt de siste åtte årene. Mange medlemmer i Fellesforbundet har blitt tvunget til løsarbeid og stått med lua i handa.

Jeg arbeider i Forsvaret og har derfor ikke vært så hardt rammet av Koronaen, men som tillitsvalgt i Fellesforbundet har vi i forbundet sett hvordan Koronaen har påvirket arbeidstakere innenfor bygg, industrien, hotell og transport. Mange ansatte i disse bransjene har levd med utrygge jobber, og mange er blitt permitert.

Og hva var svaret fra Erna til alle som slet økonomisk?

«Hadde dere egentlig så god råd før?»

Erna har enten ikke peiling på hvordan Koronaen har påvirket vanlige folk eller så gir hun rett og slett blaffen.

Politikken er styrende for hvilke forhold vi har på vår arbeidsplass. Solberg-regjeringen har valgt å gjøre det enkelt for eierne bl. annet å leie inn midlertidig arbeidskraft. Vi må ha politikere som spiller på lag med arbeidsfolk og løser utfordringene de har på arbeidsplassen. Vårt samfunn er best når folk stiller opp for hverandre.

Derfor vil jeg ha en rødgrønn regjering som går til valg på ett organisert arbeidsliv, sterkere fellesskap og som ser viktigheten av å være fagorganisert. Nå har Arbeiderpartiet lansert en plan for de første 100 dagene i regjering. Vi i Fellesforbundet har fått gjennomslag for våre viktigste kampsaker i Arbeiderpartiets plan:

· Folk skal ansettes fast, ikke leies inn. Så skal folk kunne kreve heltidsarbeid med sterkere lover i ryggen.

· Det skal lønne seg å være seriøs. Arbeiderpartiet lover en Norgesmodell for et seriøst arbeidsliv.

· Forby innleie som fortrenger faste ansettelser.

· Doble fagforeningsfradraget til 7700 kroner.

· Arbeiderpartiet vil stoppe salget av Norge

· Arbeiderpartiet vil bruke Staten for å skape nye arbeidsplasser.

Valget i september blir veldig jevnt, og noen få stemmer kan avgjøre vanlige folks vilkår i arbeid og fritid. Vi kan få en ren høyreregjering som setter rikfolk først. Eller en regjering på sentrum/venstresida som setter vanlige folk først.

Vi i Fagbevegelsen vil ha samling på rødgrønn side om den gode arbeidslivspolitikken, og er villig til å kjempe om hver eneste stemme.

Valnesfjord 30 juni 2021

Erling Skagen
Tillitsvalg

Fellesforbundet / Forsvaret