Stein Hjertholm og medarrangøren Vinterfestuka var på befaring i Ornesvika i starten av juli. Det var godt under ti grader, regn og mye vind. Han innrømmer at det ikke var spesielt trivelig der nede akkurat da.

– Det var skikkelig surt og kaldt, men for en kontrast det ble. Ornesvika er værutsatt. Det ble litt regn og surt vær på fredag, men heldigvis ikke noe vind, så det ble tre fenomenale konserter, sier han med stor entusiasme.

Begeistret

Emma Steinbakken, Sondre Lerche og Violet Road var over seg av begeistring for konsertstedet.

– Ja, virkelig. Jeg har fått utrolig god tilbakemelding fra dem. De syntes det var et flott sted å ha konsert, med havet og stranden, båtene og hele området som bakteppe. De ble rett og slett blåst av banen, sier han.

Ifølge Hjertholm var publikum også fornøyde.

– Vet du hva? De jeg har snakket med har vært superpositive. Mange var over seg av begeistring. Vi måtte velge artister som passer inn i konseptet med sittende publikum og forholdsvis strenge korona- begrensninger.

– Har det vært mye ekstra styr for å klare å gjøre arrangementene koronasikker?

– Det er mange tiltak som må gjøres, både med at vi må ha stoler, ekstra gjerder, barservering ut til publikum og mange andre ting som gjør det hele mer komplisert. Når det er sagt, så føler jeg at vi har klart å gjennomføre dette på en svært koronasikker måte, sier han.

Viktige frivillige

Stein Hjertholm berømmer også alle frivillige som har bidratt.

– Jeg sender en stor takk til hver enkelte av de som har bidratt som frivillige. De har gjort en fantastiske innsatsen. Selv i regnet både på onsdag og på fredag så sto alle på og det var bare store smil og positivitet hele veien. Helt fantastisk, skryter Stein Hjertholm.

Han påpeker at det til syvende og sist handler om at publikum skal få en god opplevelse.

– Jeg fått så mange tilbakemeldinger fra publikummere på at alt er så proft og at alt går så sømløst og effektivt. Jeg blir bare utrolig stolt av den innsatsen som legges ned fra alle frivillige, sier han.

Entusiastisk publikum

Han berømmer også publikum som stiller opp og gjør sitt til at det blir et godt arrangement.

– De har stilt opp, akkurat slik vi håpet. Det varmer virkelig.

Når vi begynner å snakke om de frivillige blir en entusiastisk Hjertholm enda mer entusiastisk.

–Jeg får rett og slett ikke roset de frivillige og partnerne våre nok. Det er helt enormt for en innsats som legges ned. Uten dem er det umulig å komme i mål med et sånt arrangement som dette.

– Det som er ekstra gledelig er at de frivillige allerede nå kommer og melder seg til neste års arrangement. Det varmer. Jeg er både stolt og veldig glad nå, sier Stein Hjertholm når Fremover snakker med ham søndag ettermiddag.

Håper på koronafritt 2022

Hjertholm ser nå fremover mot neste år. Da er ting forhåpentligvis kommet i normalt gjenge igjen.

– Jeg gleder meg bare masse til vi skal få lage en skikkelig festival i Bromsgårdparken til neste år. Det kommer til å bli helt fantastisk. Med gode partnere, fantastiske frivillige og et entusiastisk narvikpublikum kan vi få til hva som helst.

– Kan du si noe om økonomien i årets prosjekt?

– Det er litt tidlig, men sånn det ser ut nå, så ender vi opp med en liten pluss i regnskapet. Vi fikk litt økte kostnader, men dro inn litt ekstra på salg, så det jevnet seg ut, avslutter Hjertholm.