Nær halvparten så mange flyreisende på Evenes

FÆRRE: Det har vært færre som har reist både til og fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes i september.

FÆRRE: Det har vært færre som har reist både til og fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes i september. Foto:

Sammenlignet med september i fjor, var det nær halvparten så mange passasjerer som reiste via flyplassen i Evenes forrige måned.

DEL

Totalt 34.122 passasjerer reiste til eller fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes i september. Det er en nedgang på 47 prosent sammenlignet med september i fjor, ifølge Avinors månedlige trafikkstatistikk.

Rangerer man de ulike flyplassene fra størst nedgang til minst nedgang, kommer Evenes på en 14.-plass av 43.

Det er langt bedre enn den totale statistikken for alle Avinors flyplasser. Den viser at drøyt 1,5 millioner passasjerer reiste til eller fra Avinors lufthavner i september, og tilsvarer en nedgang på rundt 70 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

Størst var nedgangen på Gardemoen, der nedgangen var på nesten 80 prosent.

– Tallene fra september viser at flytrafikken fremdeles er sterkt preget av koronapandemien, og dette er noe vi forventer at vil vare gjennom vinteren, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor i ei pressemelding.

– Utenlandstrafikken er hardest rammet, noe vi har sett under hele koronaperioden. Dette henger sammen med smittesituasjonen og reiserestriksjonene, avslutter Riise.

De siste par ukene har det vært avviklet høstferie ved norske skoler. Denne perioden er vanligvis en trafikkert tid for mange flyplasser. Avinor har i en tidligere pressemelding skrevet at passasjertallene for Gardermoen i 2019 lå på 100.000 på de travleste dagene i forbindelse med høstferien. I år lå tallene på en fjerdedel av dette, altså 25.000 reisende enkelte dager.

Les også:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken