Tar i mot spillere fra Bardu og Harstad til treningssamling for basket i Narvik

Treningshelg: NBBK har treningssamling i helga.Foto: Martin Fredriksen

Treningshelg: NBBK har treningssamling i helga.Foto: Martin Fredriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

Narvik Basketballklubb tar kommende helg imot unge basketballspillere fra Bardu og Harstad til treningssamling på Idrettens Hus.

DEL

Spillende trener i NBBK, Sanel Gabela og hans herrelag stiller som trenere og instruktører, for omkring 30 spillere i alderen 13–16 år.

Alle ungdomsspillere fra Narvik, Harstad og Bardu vil trene individuelt med Gabela og hans menn i helgen, hvor de skal ha fokus på kamptrening.

Gabela forteller at bakgrunnen til denne samlingen er samarbeidet mellom Bardu og Narvik som skal skje denne sesongen.

– Årets sesong vil ungdomslaget til NBBK spille sammen med Bardu i Gutter 15 serien. Dette på bakgrunn av at vi var litt sent ute for å melde på lag til serien. Derfor arrangerer vi nå denne treningssamlingen for å sammensveise Narvik og Bardu, sier Gabela.

NBBK sitt herrelag møter Harstad til treningskamp på Idrettens Hus søndag kl. 14.00, etter at samlingen for ungdommene er ferdig.

– Da får de yngre spillerne se basket på et høyere nivå, i tillegg til at herrelaget får god kamptrening, sier Gabela.

Gabela og herrelaget ser frem til sesongstart. Treneren hevder at laget, som i fjor endte på toppen av tabellen, er godt rustet foran årets sesong.

– Vi har en gruppe med godt voksne med mye erfaring, i tillegg til en solid gruppe med litt eldre ungdommer. Vi har også 3–4 helt nye spillere som er med på juniorlaget, som vi håper å få opp på senior etter hvert.

Herrelaget venter på kampoppsettet til årets seriespill, og Gabela hevder at det trolig blir offentliggjort i neste uke.

Målet er kvalik

NBBK vant serien i fjor, og fikk tilbud om kvalifisering til BLNO, øverste divisjon for basketball i Norge. Der takket Narvik nei.

– Vi takket nei fordi det ikke lå i planene våre verken økonomisk eller spillmessig det året.

Treneren åpner opp for å takke ja til kvalifiseringsspill i år, dersom muligheten byr seg.

– I årets sesong ønsker vi, dersom vi vinner serien, å reise nedover å prøve oss i en eventuell kvalifisering til øverste divisjon. Det hadde vært veldig spennende å måle krefter mot topplagene, sier den spillende treneren.

NBBK spilte treningskamp mot Tromsø Storm i september i år. Der tapte Narvik med kun fem poeng.

– Tromsø ligger midt på tabellen i BLNO, så det var en god prestasjon. Jeg har alltid hatt troen på gutta, og vi kan få det til om vi vil.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags