Avslutter året med storkonsert fredag – og de har allerede solgt mange nok billetter til at de planlegger å gjenta neste år

DEL

I dag fredag er det klart for årets siste konsert i regi av Narvik Bluesklubb: «Adventsrock (og noe blues)»

– Bluesklubben har hatt et veldig innholdsrikt og spennende år. Det har vært økt interesse og økt oppmøte på arrangementene våre, spesielt nå på tampen av året.

Det sier Ronny Olsen i Narvik Bluesklubb.

Klubben startet i år opp med et ambisiøst mål: Arrangere en blueskonsert på Enter Bar, omtrent hver måned. Med unntak av en pause på sommeren har de ikke bare lyktes, men de har lyktes å tekke publikum også.

– Mye takket være veldig god sponsorstøtte fra flere aktører i Narvik, sier Olsen.

Så vellykket har prosjektet vært at han kan fortelle at arrangementene er på vei mot å kunne stå på egne bein.

– Nå begynner det å gå seg litt til, rett og slett, sier Olsen fornøyd.

Klassisk vri

I løpet av året som har gått har de kunne bydd på alt fra amerikanske stjerner og internasjonale suksesser, til norske suksesser. Det har også vært mulighet for lokale band og musikere.

– Nå fredag har vi en veldig spennende lineup klar. Vi åpner med en liten klassisk vri med to fantastiske Narvikmusikere, Øyvind Nussle og Hans Urban skal ha en liten åpningssalutt, en liten velkommen til Advenstrock, sier Ronny Olsen.

– Vi er klar over at vi har Romjulsjazzen og en hel masse arrangementer som kommer, og vi gjør ikke dette for å konkurrere med noen, spesielt ikke i lille Narvik. Dette er mer ment som et supplement, forsikrer Olsen.

Etter den klassiske vrien på velkomsten går det slag i slag. I løpet av kvelden står alle disse på scenen:

  • Øyvind Nussle og Hans Urban
  • Bondes Liga
  • Blårøyk
  • Christina Remman Band
  • The Flash Gordons
  • The Borderlina Affair

– Det er første året vi gjør dette, men med tanke på hvor mange billetter vi allerede har forhåndssolgt så ser det ut som at dette kan bli en tradisjon, sier Ronny Olsen.

Det har nemlig ikke vært noe problem å stille en solid lineup av band og musikere, heller tvert imot. Når publikum i hvert fall foreløpig ser ut til å ha tatt godt imot Advenstrocken føler bluesklubben det absolutt er mulig at de blir å gjenta arrangementet til neste år.

– Det er flere Narvikband som kanskje føler seg oversett, og flere har lurt på om det har vært plass til flere band. Det blir litt vanskelig i løpet av en kveld, men det vil da også være lettere for dem å slippe til neste år, sier Ronny Olsen.

Dette forteller Narvik Bluesklubb selv om bandene:

Bondes Liga spiller rock, blues og swing med rockabilly tilnærming. Bandet trives godt på små og intime scener hvor publikumskontakten er et viktig element i opplevelsen.

Hans Seines – gitar

Børre Bang – keyboards

Rune Dalmo – saksofon

Torbjørn Nilsen – trommer

Ketil Bonsaksen – kontrabass

Gøril Pedersen – vokal

Blårøyk er et bluesrock band fra Narvikområdet som har spilt sammen i over 8 år. I den nyeste utgaven av Blårøyk har de erstattet tidligere bassist Lasse Rishaug med en helt ny Lasse, nemlig Lasse Johnsen. Guttene gjør sine versjoner av artister som Bonamassa, Clapton, Stevie Ray Vaughan ++., og består ellers av Geir Erik Hansen -vok/gitar, Bjørn Nygård – gitar og Ronnie Dread – trommer. Kan hende overraskelse fra gjesteartistlista.

Christina Remman Band ble dannet høsten 2017 og består av Christina Remman -vok/gitar, Sigbjørn Normann -gitar/vok, Ronny Åsheim -bass og Gunnar Johansen -trommer. Det er snakk om nord norsk viserock med egenproduserte låter som har sterke tekster og viktige budskap.

The Borderline Affair er et nytt band bestående av Tom F. Indresand, Thomas Breivik, Bendik Urban og Rune Røstby. Disse rutinerte guttene kjenner vi godt fra andre prosjekt og kommer å servere alternativ rock du garantert ikke har hørt i Narvik før. Dette vil du ikke gå glipp av!

The Flash Gordons er tilbake, og det nærmest i samme drakt som debuten for 10 år siden. I all hemmelighet har bandet det siste året lagt i hardtrening og finpusset på det nye materialet fra deres neste plate. Besetningen på romskipet består av Andreas Hagen Edvardsen (gitar, kor), Tom Fredrik Indresand (gitar, keyboard), Trond Jacobsen (bass), Ronnie Dread (trommer) og i cockpiten Kaptein Thomas Hofstad (vokal).

Artikkeltags