Sebastian (13) og Jacob (12) jublet for medalje

Åtte utøvere. Åtte på seierspallen. Ingen kom tomhendt hjem fra Boden. De to kompisene Sebastian Tarek Jakobsen og Jacob Sandvik jublet for hver sin medalje.

DEL

I helgen reiste åtte utøvere fra Narvik Karateklubb til Boden i Sverige på stevne; Boden Open, den største turneringa nord i Skandinavia.

Deltakerne var fra 12 år og opp til godt voksen alder. De over 300 som startet, kom fra både Norge, Sverige og Finland. Og narvikingene utmerket seg. Det kunne meldes om klirring i bagene på minibussen på tur hjem søndag, da klubben hentet inn totalt tre gull, to sølv og fem bronse.

Hver utøver kom hjem med minst en medalje hver.

Slik gikk det

Jacob Sandvik er en av dem som blomstret på matten og hentet hjem en veldig fortjent sølvmedalje. Jevnaldrende kompis Sebastian Tarek Jakobsen gjordet også en veldig god figur på matten og fikk bronse.

Tanja Henriksen var endelig tilbake på matten etter å ha pauset i en liten periode for å fokusere på studiene sine. Sist hun deltok i Boden fikk hun ikke ett eneste flagg i kata-klassene hun deltok i, men bare noen få uker senere ble hun NM-vinner i sin klasse. Denne helgen ble det hell på matten og bronse.

Thomas Kristiansen deltok i Boden for aller første gang. Han deltok i kata og kjempet seg til bronse.

Emilie Nilsen og Martine Ailin Indahl Eriksen er to av klubbens rutinerte utøvere. Duoen deltok begge i samme kata-klasse og begge kom til finalen, der de altså møtte hverandre. Kata dømmes med fem dommere som følger med, og som etter endt oppvisning skal bruke flagg til å vise hvilken utøver de mener er best. Det var en jevn kamp der Emilie Nilsen stakk med gullet med kun ett flagg i overtall.

Sensei Nina Jakobsen Offerbeek er veldig stolt av begge utøverne.

– Det er ikke lett å møte ei klubbvenninne i samme stevne, sier hun.

De to damene deltok også i kumite, men i hver sin klasse. Der fikk begge bronse.

Emil Utstøl tok en snuoperasjon. Han har sitt hovedfokus på kata, men konkurrerer litt i kumite for å få variasjon. I kata ble det ikke medalje. Han gjorde snuoperasjon etter å ha hentet førsteplass i kumite.

Marit Indahl hentet hjem gull. Hun viste frem sin aller beste side.

NM neste

For flere av disse kommer et NM i mars.

– Det blir veldig spennende å hvordan det går i Oslo i mars, spesielt når man ser hvor godt utøverne gjorde det i Boden. Men det betyr ikke at de kan ligge på latsiden, sier sensei Nina Jakobsen Offerbeek.

De fem utøverne som drar til NM er: Sebastian Tarek Jakobsen, Emil Utstøl, Martine Ailin Indahl Eriksen, Emilie Nilsen og Tanja Henriksen.

Resultatlisten:

Jacob Sandvik

2. plass Kumite P12L

Sebastian Tarek Jakobsen

3. plass Kumite P13K

Emil Utstøl

1. plass Kumite Herrer Kadett +63kg

Martine Ailin Indahl Eriksen

2. plass Kata Damer 9-4kyu

3. plass Kumite Damer Junior +59kg

Emilie Nilsen

1. plass Kata Damer 9-4kyu

3. plass Kumite Damer Junior -59kg

Tanja Henriksen

3. plass Kata Damer 3kyu-Dan

Thomas Kristiansen

3. plass Kata Herrer 9-4kyu

Marit Indahl

1. plass Kata Damer 35+

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags