Svensk storverk i Narvik kirke

Deltar: Ankenes barnekantori skal, sammen med Narvik kirkes barne- og ungdomskantori og Ankenes barneklubb, være med på framføringen av Rødstrupen i Narvik kirke.

Deltar: Ankenes barnekantori skal, sammen med Narvik kirkes barne- og ungdomskantori og Ankenes barneklubb, være med på framføringen av Rødstrupen i Narvik kirke. Foto:

Torsdag framføres legenden til Selma Lagerlöf om Rødstrupen i Narvik kirke.

DEL

Sanger om fuglen som bor i tornekrattet og lever sitt liv på godt og vondt, gir fortellingen en ekstra dimensjon, heter det i ei pressemelding. Sangene framføres av Narvik kirkes barne- og ungdomskantori, i samarbeid med Ankenes barnekantori og Ankenes barneklubb.

Forestillingen er hentet fra et skole- og kirkeprosjekt i Danmark, utviklet av Lene Bekhøi gjennom Folkekirkens skoletjeneste. I Danmark framføres det med Prinsens musikkorps, ledet an av trombonisten Christian Høeg. Både Bekhøi og Høeg kommer til Narvik for å hjelpe til med forestillinga. I tillegg medvirker Anne Grethe Solvik og Jan Viggo Fredheim på kornett, Evy Britt Sørum Sollie på horn, Thor Mikael Hast på tuba og Erik Rystad på Slagverk.

I samarbeid med Den kulturelle skolesekken skal stykket også framføres for grunnskolen i Narvik tidligere på dagen. Prosjektet en del av Nasjonalbibliotekets markering av Bokåret 2019 siden det er 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket. Fremføringen av Rødstrupen markerer også at det er 100 år siden Selma Lagerlöf fikk Nobels litteraturpris.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags