Mektig pilegrimsmesse i Narvik kirke søndag

Merkedag: Allehelgensdag er for mange en viktig minnedag, der de minnes sine kjære. Den er blant de største festdagene i kirkeåret og feires første søndag i november.

Merkedag: Allehelgensdag er for mange en viktig minnedag, der de minnes sine kjære. Den er blant de største festdagene i kirkeåret og feires første søndag i november. Foto:

Søndag 3. november, Allehelgensdag om kvelden, inviterer kirkens mange kor til Pilegrimsmesse i Narvik kirke.

DEL

Musikken er av Egil Hovland, en av de betydeligste norske komponister innen nyere klassisk musikk. Tekstene er skrevet av hans mangeårige samarbeidspartner, Britt G. Hallqvist og oversatt til norsk av Eyvind Skeie.

Messen, som er en gjennomkomponert gudstjeneste, har vært framført noen ganger før i Narvik, senest i fjor, men da bare med orgelledsagelse. Verket ble uroppført i 1982 og er fra en periode hvor Hovland skrev melodiøs og lett tilgjengelig musikk samtidig som kvaliteten på håndverket er lett gjenkjennelig.

Messen er opprinnelig skrevet for 9 messingblåsere og orgel, og denne gang har korene fått med seg ni profesjonelle blåsere fra Harstad og Narvik. De medvirkende er: Narvik kirkes kammerkor, Narvik Kirkekor, Narvik kirkes ungdomskantori, Jan Egil Kimo Ingebretsen, liturg, Gaute Skoglund, orgel, og Ingjerd Grøm, dirigent. Blåsere er: Ole Thomas Gjærum, Erlend Ruud, Ingrid Kristina Leiråmo, flygelhorn, John Plucker og Stig Molvær, horn, Henning Andreassen, Lasse Skalle og Asbjørn Abelseth, trombone, Fredrik Hassel, tuba.

Artikkeltags