Gå til sidens hovedinnhold

Gjennomførte flashmob midt i Narvik sentrum

Artikkelen er over 3 år gammel

Narvik skolekorps, Ankenes skolekorps og LKAB musikkorps gjennomførte en flashmobmidt på lyse dagen.

Norges Musikkorps Forbund (NMF) rundet i 2018 hele 100 år. Og i den forbindelse bestemte regjeringen at 2018 skulle få offisiell status som «Musikkorpsenes år». Og det har blitt feiende flott feiret så langt i 10 måneder lokalt, regionalt og nasjonalt.

Hundreåringen er en viktig kulturaktør i samfunnet, og er et av de beste eksemplene på at tradisjon og fornyelse går hånd i hånd. Den statusen bevegelsen ble tildelt av kulturministeren har resultert i en rekke arrangementer hele befolkningen har fått se og høre. Ikke bare på merkedagene, men med spennende arrangementer og prosjekter – også når man minst har forventet det.

Et slikt «stunt» var det såkalte Flashmob lørdag 15. september. Da gjennomførte Narvik skolekorps, Ankenes skolekorps og LKAB musikkorps en utradisjonell konsert ved at musikere dukket opp fra alle mulige kriker og kroker og samlet seg til samspill ved Det 4. hjørnet… akkurat der folk ferdes.

I videovinduet øverst i saken kan du se video av flashmoben.

Hovedpoenget med Flashmoben var at det skulle se uformelt og tilfeldig ut, og føre til spontan farge og feststemning i byen. Og at korpsaktivitet er en givende, morsom, viktig og en fantastisk fritidsaktivitet for barn, unge og voksne.

Kommentarer til denne saken