Narvikinger med nordnorsk rekord i Harstad

Ragnvald Næss, Kent-Are Marthinussen og Kenneth Melin-Grødahl gikk helt til topps på lagsprinten under NNM i Harstad. Trioen fra Narvik Skøyteklubb, som til sammen er 130 år, forbedret samtidig den nordnorske rekorden med nesten fem sekunder.

DEL

Også i mesterskapet i sprint toppet NSK-løperne pallen. Kenneth Melin-Grødahl forsvarte sitt mesterskap fra i fjor, men fikk sterk konkurranse av Kent-Are Marthinussen på andreplass.

Tre runder

Lagsprinten omfatter tre runder hvor alle løperne starter sammen og hver løper ligger i tet en runde hver før han går ut av løpet. Ragnvald lå i tet den første runden og med to sprintere i ryggen fikk han opp god fart. Så overtok Kent-Are teten i runde nummer to i godt driv før Kenneth avsluttet i ensom majestet og spurtet inn til nordnorsk rekord på 1,43,87. Den gamle hadde Harstad SK fra NNM i fjor. Lagsprint er en relativt ny øvelse innen skøytesporten og er med i verdenscupen og VM, men ikke i OL så langt.

Klaff

I sprint-NNM fikk Kent-Are Marthinussen full klaff på 500 meter første dag, og kom inn til 41,05 og distanseseier 1,3 sekund foran Kenneth Melin-Grødahl. Dermed hadde Marthinussen 2,6 sekunder å gå på til 1000 m. Men, 300 m før mål satte melkesyra inn og han kom 2,9 sekunder etter Kenneth i mål. Kenth-Are vant 1000 m på tida 1,26,14 og ledet knapt sammenlagt etter første dag. Han klarte ikke å følge opp andre dag på 500 m. I samløp mellom de to ble det nesten dødt løp, Kent-Are vant distansen på 42,05, tiendedelen foran Kenneth.

Stayerevne

Men på den avsluttende 1000-meteren viste Kenneth at stayerevnen er best. Han vant distansen på 1,28,31 i vind og snøbyger klart foran klubbkameraten. Dermed et nytt sprintmesterskap til Kenneth fra Tromsø, som nå bor i Narvik. Ragnvald Næss kom på 7-plass sammenlagt og hadde sitt beste løp på 1000 m lørdag, der han kom på 4-plass.

Positivt

For Kent- Are var comebacket på skøytebanen svært positivt. Med mer fartstrening innabords skulle han kunne hevde seg godt på sprintdistansene seinere i sesongen, med NNM enkeltdistanser og Barentskampen som avslutter skøytesesongen i midten av mars. For Kenneth og Ragnvald er NNM allround neste oppgave. Dette mesterskapet går i Tromsø neste helg. 

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags