Ny regjering gir medlemsvekst. – Vi har en vekst på cirka ti prosent og er tredje størst i nord

Bak fra venstre: Håvard Stubø, Vegard Johan Lind-Jæger og Ragne Johnsen Megård. Timme Ellingjord foran. De er listetoppene ved kommunevalget til høsten.

Bak fra venstre: Håvard Stubø, Vegard Johan Lind-Jæger og Ragne Johnsen Megård. Timme Ellingjord foran. De er listetoppene ved kommunevalget til høsten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vegard Johan Lind-Jæger jubler over medlemsvekst.

DEL

– Vi fikk ni nye medlemmer fra forrige torsdag til nå. Det er en økning på cirka 10 prosent, jubler han.

Lind-Jæger er gruppeleder for Narvik SV.

Økningen betyr at partiet nå har godt over 100 medlemmer. Det inkluderer medlemmer i Narvik, Tysfjord og Ballangen.

– Det er ny rekord for oss.

I hele landet har SV opplevd medlemsvekst etter at det ble kjent at KrF går inn i regjering med Høyre, Venstre og Frp.

– Kommer de nye medlemmene fra KrF?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Det som vi merker er at folk er positiv når vi spør om de vil være med i SV, og mange takker kjapt ja til det, forteller han.

– Jeg tror det handler om at flertallsregjeringen svekker abortloven, svekker kvinners rett til å bestemme over egen kropp og fører landet i en uønsket retning. Jeg opplever at flere har engasjert seg etter dette. Når du begynner å rokke med rettigheter som er kjempet frem gjennom årenes løp, så tror jeg det gjør noe med folk, sier Lind-Jæger.

Han forteller at Narvik SV har opplevd medlemsvekst siden 2015. Da var de litt over 30 medlemmer. Nå har de 93 i Narvik kommune. I Tysfjord har det også vært stor økning, og de har nå 13 medlemmer.

I Ballangen var det ingen SV-medlemmer, og der har de fått tre.

– Det er ikke noe lokallag i Ballangen, men de inngår i nye Narvik SV sammen medmedlemmer fra halve Tysfjord og Narvik, forteller Jæger.

Han sier over 40 allerede har meldt at de kommer på årsmøtet.

– I helgen var vi det nest største SV-laget i Nord-Norge, og var større enn både Bodø, Rana og Harstad. Nå er vi tredje størst. Bodø har blitt åtte flere enn oss, men det er en betydelig større by, påpeker han.

Artikkeltags