Gå til sidens hovedinnhold

Narvik til topps i fylkesfinale

Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Fredriksen fra VG2 bilfag ved Narvik videregående skole vant årets fylkesmesterskap i TIP-faget lette kjøretøy og går videre til landsfinalen i april.

For noen uker siden ble fylkesmesterskapet arrangert i Bodø. Mesterskapet er en del av den verdensomspennende yrkesfagkonkurransen World Skills. Arrangementet er ment for å motivere yrkesfagelevene, høyne statusen og ikke minst interessen og kvaliteten til norsk yrkesfagutdanning.

– Det var totalt seks deltakere fordelt på tre ulike studiesteder, nivået blant deltakerne varierte, men både Melbu og Narvik utmerket seg, forteller faglærer Frank Pedersen.

Omfattende mesterskap

Årets fylkesmesterskap i lette kjøretøy var omfattende for deltakerne. Oppgavene var tverrfaglige og deltakerne måtte innom flere ulike fagfelt, som motorteknikk, drivverk og understellsbehandling. Begge kandidatene fra Narvik viste gode kvalifikasjoner, og stakk henholdsvis av med både første- og tredjeplass. Hvorav Fredriksen trakk det lengste strået og fikk gleden av å motta vandrepokalen.

En fornøyd Fredriksen forteller at de ble bedømt ut ifra, kvalitet på arbeid, fremgangsmåte, helse, miljø og sikkerhet (HMS), ryddighet og kunnskap. Mye av kunnskapen kommer av at han alltid har hatt en interesse for bil, samt mye praksis i undervisninga.

– Under konkurransen er det ikke mye tid til å tenke, du må egentlig bare handle, sier Fredriksen.

Store prestasjoner

I forkant av landsfinalen skal han sette seg inn i de nye oppgavene, men også ta seg tid til repetisjon.

– Målet for landsfinalen er å ikke havne sist, selv om det å kvalifisere seg er en stor prestasjon. Som også ser bra ut på CV-en, sier Fredriksen med et smil.

Imidlertid er det ikke kun innenfor fagfeltet lette kjøretøy at Narvik videregående skole har hevdet seg. Den 10. april skal Anne-Marie Johannessen og Sunniva Thomassen representere Nordland i faget Barne- og ungdomsarbeid.

Kommentarer til denne saken