Elever fra Narvik drar til Tromsø for å vise at de er best

HARDT ARBEID: Under Kokkekamp skal elevene fra Narvik bruke nordnorske råvarer og skal selv komponere et måltid bestående av hovedrett og dessert. Arkivfoto

HARDT ARBEID: Under Kokkekamp skal elevene fra Narvik bruke nordnorske råvarer og skal selv komponere et måltid bestående av hovedrett og dessert. Arkivfoto Foto:

Elevene på restaurant og matfag ved Narvik videregående skole har reist til Tromsø for å være med i Kokkekamp 13.–14. januar.

DEL

For tredje gang arrangerer Ungt Entreprenørskap Kokkekamp i Nord-Norge. Rundt 80 elever fra Brønnøysund i sør til Storslett i Nord er med på konkurransen om å bli de beste elevene i faget. Konkurransen holdes ved Ishavsbyen videregående skole i Tromsø.

– Norge har i dag noen av verdens beste kokker, men de har behov for flere kolleger. I dag mangler vi hele 1600 kokker og behovet har økt de siste årene, skriver Gøran Kimsaas, Distriktssjef i NHO Reiseliv Nord-Norge i en pressemelding.

Temaet for kokkekampen er bærekraftige nordnorske råvarer med hovedfokus på fisk og sjømat. Og elevene kommer til å få god hjelp fra blant andre Svein Kristian Malin fra Lyst på i Bodø, Umami i Harstad og Ørjan Jakobsen fra Mathallen i Tromsø som skal være veiledere.

– Det er flott å se hvordan fagpersoner velvillig stiller opp. De er gode ambassadører for bransjen og bidrar til at læringen blir morsom og virkelighetsnær, skriver Torun Antonia Hansen, prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Nordland i pressemeldingen.

Artikkeltags