Gå til sidens hovedinnhold

Narvik vil vurdere spill i svensk ishockey. Ishockeyforbundet: – Ingen kommentar

Ishockeyklubben Narvik kan ende opp med å spille i svensk ishockey hvis laget ikke vinner fram i kampen om å beholde eliteserieplassen i Norge.

Narvik rykket ned fra eliteserien etter årets amputerte sesong. Senere har styret i Norges Ishockeyforbund bestemt å ikke utvide toppserien til tolv lag, hvilket betyr at Ringerike overtar Narviks plass i eliteserien.

Nå ser nordlandsklubben på andre muligheter hvis de ikke vinner fram med sin anke.

– Det kan være et alternativ å gå inn i Sverige, ja. Vi vil ta opp det dersom vi får avslag nå, sier Narviks styreleder Terje Feragen til nitten.no.

Utfordrende økonomi og geografi

Ifølge nitten.no er utfordrende geografi og økonomi hovedgrunnene til at Narvik til høsten igjen kan bli å finne i det svenske seriesystemet.

– Reisemessig vil det være mye billigere for oss. Dette er en mulighet dersom vi ikke får budsjettene til å gå i hop. Det er trolig ikke bærekraftig for oss å spille i norsk 1.-divisjon. Jeg tror ikke det går. De store lagene klager på at de må hit to-tre ganger i sesongen og blir sure når vi spør om dobbeltkamper andre veien. Det de andre bruker i lønn, har vi i reisekostnader, sier Terje Feragen til nitten.no.

Les også

Tause parter – vil ikke slippe innholdet i anken. Nå har ishockeyforbundet også engasjert advokat

På spørsmål om de har luftet dette for det svenske hockeyforbundet svarer Feragen slik:

– Løselig. Vi har tidligere hatt en god dialog med dem og tar opp tråden igjen dersom det skulle bli aktuelt. Alle våre ungdomslag har spilt i Sverige i mange år, minus denne sesongen, på grunn av korona. Og vi må selvsagt se an om vi slipper inn i Sverige nå da, men det får vi ta på side to.

Rykket ned

Narvik rykket ned ettersom de hadde det svakeste poengsnittet i eliteserien og endte sist.

Klubben har siden pekt på at selv om alle lag har spilt minst 18 kamper, har ikke alle to kamper mot alle motstandere. Narvik har for eksempel møtt Stavanger, Frisk Asker og Storhamar fire ganger hver, men Grüner kun i én kamp.

Narvik har engasjert advokat og tidligere ishockeypresident Per A. Flod og anket før påske vedtaket. Klubben venter svar i løpet av et par uker. Et nytt avslag kan føre til at Narvik tar saken inn i rettssystemet.

Taus i forbundet

Meldingen onsdag om Sverige-vurderingen kom etter det Fremover forstår svært overraskende på flere, deriblant Norges Ishockeyforbund.

Les også

Forslaget om 12 lag ble aldri stemt over da ishockeystyret gikk for å sende Narvik ut av eliteserien

Fremover tok kontakt med generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet for en kommentar til utspillet fra Narvik hockey.

– Var dere kjent med dette som kom fra Narvik hockey?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Hva synes du om det?

– Det pågår ei ankesak, og vi ønsker ikke å kommentere noe så lenge anken ikke er behandlet, sier han.

Kommentarer til denne saken