Har fått 2,5 millioner kroner for å lage kortfilm om en frisørsalong i Narvik

FÅR STØTTE: Kortfilmen om en frisørsalong i Narvik har fått 2,5 millioner kroner i støtte. Illustrasjonsfoto: Silja Björklund Einarsdóttir

FÅR STØTTE: Kortfilmen om en frisørsalong i Narvik har fått 2,5 millioner kroner i støtte. Illustrasjonsfoto: Silja Björklund Einarsdóttir Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hanne Berkaak skal lage kortfilm om en frisørsalong i Narvik som holdt åpent under andre verdenskrig. Nå har hun fått i alt 2,5 millioner kroner i støtte for å lage filmen.

DEL

Kortfilmen er en animasjon som skal få tittelen «Frisørsalongen på Frydenlund». Det melder fagbladet Rushprint.

Filmen utspiller seg i en frisørsalong om Berkaaks mormor og søsken drev i Narvik under andre verdenskrig. I beskrivelsen av filmen heter det: «Fem søsken og en frisørsalong tilbyr Narviks kvinner en flik av normalitet, midt i krigens galskap.»

Nå har Berkaak fått 400.000 kroner i støtte fra Viken. I fjor fikk hun 2,1 millioner kroner fra Norsk filminstitutt for å lage filmen. Om tildelingen skriver Vikens konsulent Cecilie Stranger-Thorsen:

«Med Frisørsalongen på Frydenlund skaper Berkaak et univers fylt av varme og humor, der hår blir både en metafor for kvinnelighet, krigshistorien og som visuell inspirasjonskilde.»

Berkaak debuterte som regissør med kortfilmen Maratondagboken i 2015.

Artikkeltags