Akselsen fikk fransk heder – med laurbærkrans

Medalje: Rune Edvardsen overrakte medalje og diplom til Tor Akselsen på vegn av organisasjonen La Souvenir Francais. Foto: Terje Næsje

Medalje: Rune Edvardsen overrakte medalje og diplom til Tor Akselsen på vegn av organisasjonen La Souvenir Francais. Foto: Terje Næsje

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tidligere kirkeverge i Narvik, Tor Akselsen, er tildelt fransk heder for det arbeidet han har lagt ned blant annet for å ta vare på minnesmerker etter andre verdenskrig. Dette er ikke første gang at Akselsen får anerkjennelse, kunne ordfører Rune Edvardsen opplyse ved en enkel seremoni i bystyret.

Det var på vegne av organisasjonen La Souvenir Francais at ordføreren overrakte forgylt medalje med laurbærkrans, samt diplom. Ved tre anledninger tidligere har Akselsen mottatt utmerkelser fra organisasjonen.

– Alt vel fortjent. I mer enn 20 år har han stått for vedlikehold av minnet og minnesmerkene i Narvik og omegn, samt at han har vært en svært viktig person, og kjentmann for franskmenn, franske myndigheter, og franske militære. I alle disse årene, har han sørget for at minnene etter falne franskmenn i 1940, har blitt husket.

– Medalje og diplom er uten tvil fortjent, og Frankrike takker ham, for den innsatsen han har gjort i alle disse årene. Vi i bystyret og resten av Narviks befolkning takker også, og vi er stolt, sa ordføreren ved overrekkelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken