Dette fant Alf kastet i Håkvik: – Vi blir jo forbannet

Artikkelen er over 2 år gammel

Over en lengre periode har Fremover omtalt forsøpling i kommunen. Ifølge Alf R. Larsen har det vært et problem i Håkvik i mange år.

DEL

Lørdag fant Larsen flere titalls malingsspann som var kastet i Håkvikdalen. Han la ut en facebookpost der han truer med å anmelde forsøplingen om ingen tar ansvar.

– Det er fulle spann med maling som er kastet i naturen, sier Larsen.

Han har en teori om at det er et firma som har kastet malingen.

– Det står noen arbeidsadresser på spannene, sier Larsen.

– Søppelsekkene på bildet er fulle av én-liters spann.

– Jeg tror også det har med kostnader å gjøre, tomme malingsspann går som metallavfall, mens fulle malingsspann må man betale for, undrer Larsen.

Fortvilte

Larsen og flere av grunneierne i Håkvikdalen er fortvilte over situasjonen. For noen år tilbake ryddet de 90 tonn med jernskrammel som var samlet opp i grustaket.

De fikk et Bodø-firma til å komme opp med store maskiner for å ta med seg jernskrammelet.

– De kom opp her med store maskiner som klipte jernskrammelet i mindre deler, lastet det på henger og ned til en båt som skippet det til Mo i Rana.

Larsen forteller at den gang ønsket HRS betalt for å hente jernskrammelet, mens Bodø-firmaet betalte grunneierne for å få hentet det.

– Da fikk vi rydda opp, men ikke lenge etterpå så ser vi at folk dumper komfyrer, kjøleskap og til og med tipper hengere med hageavfall langs hele Håkvikdalen.

– Vi blir jo forbannet, vi er opptatt av å holde orden, sier Larsen.

Anmelder

Han forteller at det har gått så langt at hvis noen av grunneierne ser at noen kjører opp med en tilhenger med skrap eller avfall, følger de etter.

– Ja, da stopper vi dem og sier at det ikke er greit å kaste det i naturen, sier Larsen bestemt.

Han forteller at de blir å ta seg en ringerunde til de som har hatt den eventuelle bedriften i arbeid, for å finne ut av hvem det er sine spann.

På et par av malingspannene står det at skal til Langseth i Kongens gate 38 og Bromsgård. Det lyktes ikke Fremover å få tak i LKAB eller eierne av kongensgate 38 søndag.

Finner seg ikke i søppeldumpingen – LKAB har hyret inn advokat

«Pælmet» butikk i grøfta utenfor Narvik: – Det er for jævlig at folk holder på slik

«Pælmet» butikk i grøfta utenfor Narvik: – Det er for jævlig at folk holder på slik Rema-sjefene var innstilt på å rydde i Sildvik: – Det er bare to skilt som er fra en butikk

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken