Rene ønskekonserten

Artikkelen er over 4 år gammel

Et godt voksent publikum fikk nøyaktig det de hadde betalt for.

DEL

Groms Plass, Narvik korforening og Narvik byorkester trakk 220 opp fra tv-stolen onsdag kveld. De som tok plass i Teatersalen angret ikke et sekund på at de var der.

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN

Sanger om levd liv

Det er omtrent som å gå på konsert med Halvdan Sivertsen eller Ola Bremnes. Du vet hva du får allerede når du bestemmer deg for å kjøpe billetten, og du vil ha det. Narvik-folk er glad i Groms Plass og de litt vindsjeve tekstene deres om levd liv. Tekster folk kjenner seg igjen i, og som blir fine låter når de rulles inn i snurrige melodilinjer. Dem er det mange av materialet til bandet.

Saken fortsetter under bildet

 

Musikalsk utfordring

Etter å ha spilt sammen i 16 år, og kjent hverandre enda lengre, er Groms Plass forlengst et samspilt og godt sammensveiset kollektiv. Kanskje så trygge på hverandre at det var på tide at de fikk en musikalsk utfordring i form av Narvik korforening og Narvik byorkester i nye arrangement av velkjente Groms-låter.
Å sette sammen et band, et kor og et symfonisk orkester for å lage en konsert er verken nytt eller spesielt originalt. Men mange av låtene til Groms er særpregede og spesielle, og utfordringen er å gjøre dem i storformat uten at det blir for sidrompa. Konserten bød på begge deler.

Saken fortsetter under bildet

 


Nasjonalromantisk

Rolf Andreas Markussen kalte det å sende bandets låter på kostskole, og så være spent på hvordan de var når de kom hjem igjen. For å si det slik; noen av de låtene bandet ikke gjorde alene under konserten hadde vokst noen centimeter, mens andre nok ville hatt best av å bli hjemme.
Trond Østrems flotte arrangement av Øystein Gravroks "Gyllent øyeblikk" for kor og orkester ble akkurat det - et gyllent øyeblikk.

Det var som å høre oppfølgeren til Elias Blix "Å eg veit meg eit land". Pur nasjonalromantikk. Vakkert.

Saken fortsetter under bildet

Velklingende

Narvik korforening og dirigenten hadde valgt de 21 Grom-låtene som sto på repertoaret denne kvelden, og Østrem hadde skrevet enkle arrangement som klang godt for band, kor og orkester. Så får det heller være at verken musikerne i Narvik byorkester eller sangerne i blandakoret hadde sin største musikalske utfordring av året. Velklingende, annerledes og til publikums store begeistring var dette "eksperimentet" i alle fall.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken