Sjekk ut Narvikbandets musikkvideo - fra høyhus i USA

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

19. juni slipper Narvikbandet H!DE sin første hele plate.

Og tidligere i uken slapp de sin andre musikkvideo, med sang fra den kommende platen.

LES OGSÅ: Spilte inn musikkvideo i Chicago

Se musikkvideoen som ble spilt inn på Grand Royal:

Forskjellige land og kontinenter

– Etter hvert som det digitale har tatt over, blir det lagt mer og mer vekt på musikkvideo også. Fokuset er der, sier Mads Odin Michaelsen.

Mens mange andre band oppløses etter hvert som medlemmene blir voksne og flytter på seg for jobb eller studier, nektet medlemmene i H!DE å slutte å spille sammen.

Selv om medlemmene flyttet til både forskjellige land og kontinenter.

Sigrid Ravn Ryan flyttet til Chicago i Amerika for å studere. Mads Odin Michaelsen og Magnus Rambøl flyttet til Tromsø, Joakim Carlsen flyttet til England og Fredrik Elias Pedersen flyttet mellom Bodø, Narvik og Ballangen.

Koster mye penger

De har spilt inn musikk hver for seg, og sendt lydfilene fram og tilbake, og noen ganger spilt og sunget for hverandre via videokonferanser over nett.

– Vi satt i et øvingslokale i Narvik, Sigrid i Chicago, og Joakim i England. Det har påvirket både plata og tekstene – om det har vært bevisst eller ikke, forklarer bandet.

Å lage musikkvideo er ikke enkelt.

– Dette koster egentlig mye penger, sier Mads Odin.


Nystartet selskap

Mens Sigrid Ravn Ryan studerte i Chicago, startet noen av kollegene fra skolen hennes et produksjonsselskap, Starlingfield Studio.


– De er et nystartet selskap, og ville åpne med denne musikkvideoen for å vise seg fram. Så da ble det et gjensidig samarbeid, sier Sigrid Ravn Ryan.

Øverst i saken kan du se resultatet av samarbeidet.

Artikkeltags