Julekonsert med ekte nordnorsk stemning

Særpreg: Tenoren fra Tromsø, Harald Bakkeby Moe, har med seg fantastiske musikere og stort kor når han inviterer til konsert med særpreg i Narvik kirke.

Særpreg: Tenoren fra Tromsø, Harald Bakkeby Moe, har med seg fantastiske musikere og stort kor når han inviterer til konsert med særpreg i Narvik kirke. Foto:

Både julen og vintersolverv nærmer seg med stormskritt. Det er på høy tid å sementere den gode stemningen. Tenoren Harald Bakkeby Moe og musikalske venner innbyr til konsert med særpreg i Narvik kirke.

DEL

Tenoren fra Ishavsbyen har de siste årene holdt julekonserter der han har framført tekster og melodier som vi relativt sjelden får høre på de mer tradisjonelle kirkelige julekonsertene. Bakkeby Moe er født og oppvokst i Tromsø, har sunget fra han var ni og har siden tatt sin utdannelse ved Norges musikkhøgskole. Han er ingen ukjent gjest i Narvik. Her har han blant annet gitt konsert under Vinterfestuka (VU). Musikalsk beveger han seg innen mange sjangre; opera, kirkemusikk, samtidsmusikk, lieder og viser.

Nordnorsk i fokus

Torsdag 13. desember kan publikum få oppleve sangeren i samspill med Narvik byorkester og Narvik kirkes kammerkor i Narvik kirke. Byorkesteret vil være forsterket med musikere fra MINensemblet. I første rekke skal sangere og musikere framføre «I denne søte juletid», en kantate for kor, solister og kammerorkester komponert av Arne Dagsvik.

Komponisten, bosatt i Skånland, er et ikon i norsk korsammenheng og det er neppe et kor i vårt langstrakte land som ikke har vært i berøring med ett eller flere av skånlendingens arbeider. Han har arrangert eller komponert mer enn tusen sanger for kor og dirigert i mer enn et halvt århundre.

Kjent og ukjent

I tillegg til kanataten vil Bakkeby Moe sammen med musikerne Willem Mathlener på fiolin, Georgy Ildeykin på cello og Ole Bolås på piano fremføre både kjente og ukjente julesanger i egne arrangementer. Sannsynligheten for å få lukke øynene til «Minuit, Chrétiens», bedre kjent i svensk oversettelse som «O helga natt», er overveiende. På repertoaret står også julesangen og salmen «Mitt hjerte alltid vanker» og Tranøy-lyrikeren Helge Stangnes´ særdeles vakre «Vise ved Vintersolkverv» – et dikt tonesatt blant annet av Hekla Stålstrenga. Det skulle passe godt nå når vi nærmer oss årets mørkeste dag.

Artikkeltags