Vil gi prisen til musikklinja

Ordfører Rune Edvardsen ønsker at årets kulturpris i Narvik skal tilfalle musikklinja på Solhaugen. Foto: Jan Erik Teigen

Ordfører Rune Edvardsen ønsker at årets kulturpris i Narvik skal tilfalle musikklinja på Solhaugen. Foto: Jan Erik Teigen

Artikkelen er over 4 år gammel

17. desember skal ordfører Rune Edvardsen dele ut sin aller første kulturpris. Han vil helst gi den til musikklinja på Solhaugen.

DEL

– Ja, som ordfører i Narvik kommer jeg til å levere inn et skriftlig forslag om at årets kulturpris i Narvik tilfaller linja for Musikk,- dans og drama på Solhaugen, sier Edvardsen.

Positiv frivillig innsats

I statuttene for hvem som kan få kulturprisen heter det blant annet at den kan gis til personer eller lag/foreninger som gjør en frivillig og ulønnet innsats for kultur og- eller idrett i Narvik.

Aktiv og positiv ungdom

– Det er viktig, og derfor vil jeg begrunne forslaget mitt med at det jeg ønsker å hedre er de mange arrangementene elevene ved musikklinja stiller opp på gjennom hele skoleåret – gratis. De er veldig aktive og positive. De underholder for eldre, for næringslivet, og på skolene. For å nevne noen. I tillegg har de sine egne store, årlige oppsetninger.

– På den måten sprer de glede og godt humør. I tillegg til at de gir oss alle en flott kunstnerisk opplevelse. Det fortjener «organisasjonen» musikklinja – hvis jeg kan kalle den det – å få en heder for. Sier ordfører Rune Edvardsen.

Kan bli plaster på såret

Det er formannskapet i Narvik som i år avgjør hvem som skal få kulturprisen. Edvardsen understreker at så snart han har sendt inn sitt forslag, så vil han i likhet med alle andre måtte vente på formannskapets behandling og vedtak. Den 17. desember har fylkestinget i Nordland for lengst avgjort musikklinjas skjebne.

 Så kulturprisen kan i verste fall bli et slags plaster på et stort og fremdeles verkende sår.

Artikkeltags