Jernbanesangerne har inntatt byen

Reiner Thoresen er formann i Narvik jernbanekor og leder av landsangerstevnet.

Reiner Thoresen er formann i Narvik jernbanekor og leder av landsangerstevnet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med klassisk mannskorsang markerte det som er igjen av norske jernbanesangere at landsstevnet deres er åpnet.

DEL

Fredag og lørdag skal de tre gjenværende jernbanekorene i Norge holde konserter, og bidra til å holde kontakten med hverandre gjennom sosial omgang.

Sliter med rekrutteringen

- Det er trist å si det, men vi blir stadig færre som synger i kor. Å synge synes å være helt ute av skolen i dag, så det er ikke rart at korbevegelsen sliter  med rekrutteringen. Her i Narvik setter vi vår lit til at høstens store korslag skal få flere interessert i å synge i kor, sa Reiner Thoresen.

Men før det kan stevnegeneralen og formannen i Narvik jernbanekor love at jernbanesangerne skal sette sitt preg på Narvik.

Landsstevnet åpnet med at korene defilerer gjennom sentrum fredag formiddag, før ordfører Rune Edvardsen åpner stevnet offisielt. Så blir det kirkekonsert i Narvik kirke fredag ettermiddag hvor alle korene deltar med sanger.

Måtte benytte fortauet

- Lørdag formiddag blir det små konserter i begge storsentrene, før publikum inviteres til en festkonsert i Royal Hall på Grand hotell om ettermiddagen. For de som liker korsang, så blir det rik anledning til å få høre det, forteller Reiner Thoresen.

Arrangøren i Narvik jernbanekor hadde glemt å søke politiet om tillatelse til å defilere opp Kongens gate, og måtte nøye seg med å bruke fortauet. Uten at det så ut til å legge noen demper på stemningen.

Artikkeltags