Gå til sidens hovedinnhold

Henter TV-stjerne for å vekke interessen for energi

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjentar suksessen energidag for niendeklassinger i regionen.

For andre gang arrangeres Energy on the Loose i Narvik. Energidagen ble en suksess i fjor og samlet nesten 300 elever fra niende klasse. Samme antall elever fra Ofoten, Sør-Troms og Hamarøy er påmeldt festdagen for energi og miljø i år.

– Til sammen med elever, lærere og rådgivere tror jeg nok det kan komme rundt 320–330 personer. Det er utrolig artig at så mange har meldt seg på, og ikke minst viktig fordi ungdommen er framtidens arbeidskraft i regionen, sier Geir Ola Frantzen, leder for arrangementsgruppa.

Rollemodeller

Bakgrunnen for initiativet er at ulike former for energiutvinning og miljøutfordringer i nord skaper vekst og spennende jobber i Nord-Norge i årene framover. Målgruppen er derfor 9. trinn som enda ikke har valgt studieforberedende eller yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående skole.

– Elevene får møte rollemodeller fra forskjellige bedrifter som HRS, Equinor som er tidligere Statoil og Nordkraft. Ungdommene får også vite hva en jobb innen energibransjen innebærer og hva Nord-Norge trenger av kompetanse i årene fremover, forteller Frantzen.

– Det er viktig at vi får vekt litt interesse for realfag og gi de et bredere grunnlag enten de velger yrkesfag eller studiekompetanse, legger han til.

Les også

Hanna (21) flyttet til Narvik for å bli energimontørlærling: - Etter én måned her tenkte jeg her vil jeg bli, her vil jeg ha fast jobb

 

Kjente navn

Den norske fysikeren Selda Ekiz fra NRK er konferansier og skal holde flere energishow underveis. I tillegg kommer Astrid Wara fra Nordnorsk vitensenter som blander vitenskap og flammer.

– Vitenshow, fysikkeksperiment og quiz på telefon i form av Kahoot er bare noe av det som skjer 15. juni i Narvik kulturhus. Jeg tror alle som kommer virkelig har noe å glede seg til. Dette blir kjempeartig, sier Frantzen.

Flere arrangement

I 2018 skal Energy on the Loose arrangeres i Nord-Norge på følgende steder:

• Energy on the Loose Tromsø – 26. april

• Energy on the Loose Alta – 14. juni

• Energy on the Loose Narvik – 15. juni

Det er femte året Energy on the Loose arrangeres i Nord-Norge, og andre gang det arrangeres i Narvik.

Kommentarer til denne saken