Gründerprisen deles ut for sjette gang under arrangementet Opptur, som løfter frem positive utviklingstrekk i regionen vår.

Prisen er en hederspris til personer som i god gründerånd bidrar til nyskaping ved etablering av nye bedrifter eller videreutvikling i eksisterende bedrifter.

Avhengig av ideer

Silje Bergh Lorentzen, seniorrådgiver i VINN kan fortelle at premiene til årets vinner har aldri vært større. Noe hun håper kan inspirere flere til å nominere gründere til prisen.

– Vi håper at det kan inspirere andre til å nominere kandidater. Vi har diskutert noen bedrifter internt som har stukket seg ut, men vi er avhengig av å få inn bekreftelser på dem vi allerede har på blokken eller nye ideer.

Lorentzen forteller at de ikke deler ut prisen til helt nyoppstartede bedrifter. Juryen ønsker å se at gründeren er påbegynt ei positiv utvikling.

– Det er også viktig for oss at prisen går til gründeren, dette er en personlig pris. Bedriften nyter godt av premien, men det er personen bak bedriften vi ønsker å få frem, sier hun.

Rekordmange forslag er kommet inn, men det trengs fortsatt flere

Tør å satse litt

– Vi ønsker kandidater med gründerånd, som er flink og komme med nyskapende ideer og som tør og satse litt.

– Vi ser også etter de som finner på noe nytt for å utvikle regionen.

Lorentzen legger vekt på at det kan nomineres fra hele regionen.

– Vi vil dra på besøk til de bedriftene som kommer inn og lære litt mer om dem. Vi havner med noen konkrete nominerte som vi tar med oss på jurymøte og kårer en vinner.

Prisen deles ut på Opptur-arrangementet 1. mars.

I 2016 vant Narvik taxi. Disse kan vinne service-prisen i år

Tildelingskriterier:

Gründerprisen skal først og fremst rette seg mot personer som har tatt initiativ til å starte ny næringsvirksomhet som har potensiale til økt verdiskaping og nye arbeidsplasser i Narvikregionen. Personens risikovilje, samt evne til å bruke sin kunnskap og kreativitet i forbindelse med oppstart av ny næringsvirksomhet, vil stå sentralt. En gründer vil ofte være karakterisert av å ha stor tro på egen idé, være løsningsorientert og ha vilje og evne til å stå løpet ut. Juryens arbeid og utfordring vil derfor være å finne frem til personer i Narvikregionen som i god gründerånd har sett muligheter og gjort dem om til handling.

Juryen består av:

Silje Bergh Lorentzen, VINN (juryleder)
Sigve Stokland, Ofoten Sparebank
Ann-Hege Lund, Futurum
Frank Sundermeier, Narvikregionen Næringsforening
Stein Pettersen, Rekyl Reklame AS
Leif-Gunnar Hanssen, Forskningsparken i Narvik