Kåret til Norges beste lærebedrift

Einar Øverås og Thomas Holmstrøm mottok beviset på tittelen «årets lærebedrift 2014», i Stavanger i helga. Foto: privat

Einar Øverås og Thomas Holmstrøm mottok beviset på tittelen «årets lærebedrift 2014», i Stavanger i helga. Foto: privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Opplæringskontoret for restaurant og matfag i nordre Nordland ble kåret til årets lærebedrift 2014.

DEL

I helga var det landsmøte i Norges Kokkemesteres Landsforening.

Der ble det kåret «årets lærebedrift 2014» og der ble det klart at Opplæringskontoret for restaurant og matfag i nordre Nordland (ORMNN) stakk av med prisen.

– Det hadde jeg aldri trodd skulle skje. Jeg var sikker på at de vi konkurrerte mot skulle stikke av med seieren. Så dette var en skikkelig suprise, sier Einar Øverås i ORMNN.

– Artig

Øverås legger ikke skjul på at han satte pris på tittelen årets lærebedrift 2014.

– Det var veldig artig det. Vi mottok prisen under lunsjen lørdag som var laget av det norske kokkelandslaget på Clarion Hotel i Stavanger. Vi har fått et flott diplom og statutt med oss hjem, ler han fornøyd på telefon fra Stavanger.

Rekruttering

I juryens begrunnelse var et av punktene den gode rekrutteringen ORMNN har stått for.

Tidligere var det ingen søkere ved kokkelinja i Narvik, men etter at ORMNN startet et samarbeid med Narvik Videregående skole og ungdomsskolene i Narvik har interessen skutt i været.

– Jeg har jobbet i Opplæringskontoret i 27 år nå og vi har fått opp over 1000 kokker. Det at vi får en slik pris gjør jo at jeg ønsker å ta fatt på de neste tusen, smiler Øverås.

Juryen besto av fem personer, Wenche Andersen som er kjent fra God Morgen Norge, NHO reiseliv og NKL. Til sammen var det fem personer med i juryen.

– Det var ganske klart at vi skulle få prisen. Det er gøy å se at det ryktes også utenfor byens grenser, fortsetter Øverås.
Han forteller at prisen kun ble møtt med positivitet under landsmøtet.

– Alle gratulerte oss og mente det var vel fortjent. Vi er utrolig stolt og glade for denne prisen. Den henger høyt i kokkemiljøet, avslutter vinneren stolt.

Artikkeltags