100.000 for å synge opera

Runder av med stil:  Sopranen Nina Gravrok fra Narvik avslutter lørdag sitt toårige engasjement ved Den Norske Opera. At hun har rukket å gjøre seg bemerket er det ingen tvil om, og denne uka ble hun tildelt et soliststipend på 100.000 kroner fra Operaens venner. Bildet er fra Gravroks siste store rolle i Operaen; som Elsa i Wagners «Lohengrin».foto: Operaen

Runder av med stil: Sopranen Nina Gravrok fra Narvik avslutter lørdag sitt toårige engasjement ved Den Norske Opera. At hun har rukket å gjøre seg bemerket er det ingen tvil om, og denne uka ble hun tildelt et soliststipend på 100.000 kroner fra Operaens venner. Bildet er fra Gravroks siste store rolle i Operaen; som Elsa i Wagners «Lohengrin».foto: Operaen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

"Nina Gravrok var en åpenbaring, tvers gjennom".

DEL

Nina Gravrok er tildelt 100.000 kroner i soliststipend fra Den Norske Operas venner.


Tildelingen av stipendet ble offentliggjort fra hovedscenen i Operaen etter siste akt tirsdag 7. april.

I «Lohengrin» syngerNina Gravrok den kvinnelige hovedrollen som Elsa, en rolle hun har høstet strålende kritikker for.

Dagbladets anmelder var ikke snauere enn at vedkommende karakteriserte innsatsen hennes på denne måten:


«Nina Gravrok var en åpenbaring, tvers gjennom».


Og det var det tydeligvis flere som syntes, for vedtaket fra Operaens venner ble mottatt med stående applaus fra et begeistret publikum i Bjørvika.

– Veldig rørende

– Jeg har en tid visst om at jeg kom til å få dette stipendet. Men jeg må innrømme at det var veldig rørende å stå der på scenen og få en slik reaksjon fra publikum. Det var også veldig artig å få stipendet akkurat nå som åremålet mitt går ut. Pengene kommer veldig godt med, sier en lattermild Nina Gravrok til Fremover.

Har gjort seg bemerket

Nina Gravrok har rukket å gjøre seg godt bemerket i løpet av sine to år som solist i Nasjonaloperaen.

 Hun har sunget varierte roller som Evrydike i Glucks «Orfeus», «Musetta» i La bohème, og Donna Elvira i «Don Giovanni».

Mest oppmerksomhet før oppsetningen av «Lohengrin» fikk hun likevel for rollen som Antonia i «Hoffmanns eventyr» i fjor høst.

Ingen konkrete planer

– Akkurat nå har jeg ingen konkrete planer. Jeg kommer til å fortsette å ta sangtimer i utlandet, men i tillegg har jeg lyst til å komme meg til andre land for å gjestesynge i operahus der. De siste årene har jeg ikke fått gjort så mange auditions. Men nå har jeg jo anledning, sier Nina Gravrok.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken