Sophie Elise føler seg mobbet etter å ha blitt kalt plastikkdame

KONTROVERSIELL: Sophie Elise var en kontroversiell foredragsholder på årets Svarta Bjørn-konferanse allerede idet nyheten om at hun skulle delta ble kjent. Foto: Julie Arntsen

KONTROVERSIELL: Sophie Elise var en kontroversiell foredragsholder på årets Svarta Bjørn-konferanse allerede idet nyheten om at hun skulle delta ble kjent. Foto: Julie Arntsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- At avisene tillater mobbing og heksejakt er for meg merkelig, sier Sophie Elise.

DEL

Fredag deltok bloggeren Sophie Elise Isachsen på «Svarta Bjørn»-konferansen i Narvik.

I ettertid har debatten rast i sosiale medier og i avisen Framover, blant annet på grunn av et leserbrev hvor Sophie Elise kalles plastikkdame og klovn.

«Ser at Svarta Bjørn-konferansen har hatt plastikkdama Sophie Elise som trekkplaster i årets Vinterfestuke. Jøss, tenkte jeg da jeg så reportasjen. Ifølge journalisten fikk hun stor applaus, noe som sier meg at noe må være galt», heter det blant annet i innlegget.

Svarta Bjørn er et av innslagene i Vinterfestuka i Narvik. Konferansen har et vidt spekter av foredragsholdere som holder innlegg innen alt fra politikk, underholdning til samfunnsrelaterte refleksjoner. Sophie Elise holdt foredrag på konferansen sammen med blant andre Amal Aden, Trine Lise Olsen, Eva Allison Sollie og Kathrine Aspaas.

- Mobbing og heksejakt

Sophie Elise ser selv på innlegget i Fremover som mobbing. Hun mener at hun deltok i konferansen for å snakke om viktige temaer som blant annet ungdoms selvbilde, familierelasjoner, netthets og hevnporno. 

- Jeg vet det var mange kritikere i salen, men heldigvis snudde de fleste og ga meg en varm velkomst og stor applaus, ikke minst mye latter. Jeg var så fornøyd! Men likevel blir man møtt med overskrifter som dette. At jeg er «plastikkdukke» og at det er en skam jeg får være med på noe sånt, skriver Sophie Elise som tilsvar på Facebook.

Videre lurer bloggeren på hvorfor slike innlegg får spalteplass i den lokale avisen.

- Jeg gjorde en god jobb, og den jobben jeg skulle. At avisene tillater mobbing og heksejakt er for meg merkelig, men enda rarere at de lar et dårlig formulert debattinnlegg uten mening komme igjennom nåløyet, sier hun videre.

Sophie Elise har tidligere vært åpen om sine plastiske operasjoner, selvtillit og psykiske helse på bloggen sin, og gså i sin debutbok Forbilde som kom i fjor.

- Sophie Elise fikk god respons

Booking-og presseansvarlig Arne-Kristian Schille-Rognmo sier til Side2 at Sophie Elise fikk god respons for sitt bidrag under konferansen.

- Hun fikk god mottakelse, kjemperespons fra salen og vi synes det var veldig positivt.

Han har fått med seg debatten og kritikken av bloggeren i ettertid, og synes fokuset er synd.

- I utgangspunktet er vi glad når det blir debatt, men det innlegget du referer til er synd. Det er synd at det går rett på utseendet og at man går til angrep på noen når vedkommende ikke har vært på konferansen - det er et litt dumt utgangspunkt for debatt. Det ville vært en annen sak hvis det ble tatt opp ting som skjedde på scenen, sier Arne-Kristian.

De mener det var en helt riktig avgjørelse å booke Sophie Elise til konferansen.

- Vi ønsker et dagsaktuelt program, og hun er kåret til Norges toppblogger to år på rad, og også Norges mektigste mediekvinne i 2015 - og det i en alder av 20 år. Hun har vel rundt 40-60.000 unike lesere om dagen og er en høyaktuell stemme. Hun er en viktig stemme vi må ta på alvor, og man kan godt være uenig med henne, men ikke avfeie henne, sier Arne-Kristian.

- Ønsket ikke å mobbe noen 

Redaktør i Fremover, Christian Senning Andersen, har skrevet en leder om debatten rundt konferansen og Sophie Elises deltakelse. Overfor Side2 forklarer han leserbrevet som retter kritikk mot bloggeren. 

- Leserinnlegget stiller først og fremst spørsmål ved Vinterfestukas booking av Sophie Elise til Svarta Bjørn-konferansen. Dette er et spørsmål som ble stilt av lesere allerede da det ble kjent at hun var en av foredragsholderne i januar, og er del av en løpende debatt, sier Christian og legger til:

- Vår vurdering var at spørsmålet er betimelig, og fordi mange diskuterer det var det også viktig at spørsmålet ble løftet på leserinnleggplass. Så brukte forfatteren av innlegget begrepet plastikkdama. Vi løftet først dette ordet opp i tittelen, og det har jeg forklart at vi tar selvkritikk på i mitt svar til leserne som reagerte på vår Facebook-side. Vi endret tittelen etter ganske kort tid, men beklager at ordet ble løftet i tittelen. Så hører det med til historien at det aktuelle leserinnlegget har utløst et skrev av nye innlegg fra lesere som tar Sophie Elise i forsvar, som vi har publisert på nett og satt på trykk. Som lokalavis er det å være en arena for lokal debatt en sentral oppgave.

Redaktøren påpeker at de ikke hadde som hensikt å publisere dette innlegget for å henge ut eller mobbe noen.

- Sophie Elise er en offentlig person som gjorde en offentlig opptreden i Narvik, og på bakgrunn av dette har en av våre lesere skrevet et leserinnlegg med sin mening om hennes deltakelse på Svarta Bjørn-konferansen. Som en kjent person som også oppsøker offentligheten, var vår vurdering at hun også er vant med at det menes noe i offentligheten om det hun gjør. Men vi ønsket ikke å mobbe noen.

Artikkeltags