Redd Skjoma!

baard mikalsen, klubbvikelva *** Local Caption *** baard mikalsen, klubbvikelva

baard mikalsen, klubbvikelva *** Local Caption *** baard mikalsen, klubbvikelva Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerElva Skjoma i Narvik kommune var blant annet rangert som 1 av de 10 beste storlakselver i Norge før vannkraftutbygging tok til i 1969 og ferdig i begynnelsen av 1970-årene.  

Nå er Skjoma stengt for all fiske.  Skjomenvassdraget er for tiden under vilkårsrevisjon.  I denne prosessen har en rekke aktuelle organisasjoner, alt fra grunneiere, naturvern/miljø-organisasjoner, jeger og fisk, lokale politiske ledelse/administrasjon utvist et samstemt ønske å få brakt elva tilbake i tilnærmet “fordums prakt”.

Det er gjort og gjøres mange tiltak, bygging av terskler og andre fysiske inngripen for å få satt elva i “bærekraftig tilstand” uten at dette har gitt de ønskede resultater.  Marinbiologiske undersøkelse er jevnlig utført.

Konklusjonen er ganske så entydig. Det må også slippes ut MER vann ellers er elva tapt for all framtid.  Narvik kommune kan ikke akseptere at så skjer. Det vil bli et stort tap for bygda Skjomen og Narvik kommune.

Skjoma må reddes!

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags