Årets kulturpris: - Jobben ble hans livsverk

Rune Edvardsen og Lars Slettjord under kulturprisutdeling 2017

Rune Edvardsen og Lars Slettjord under kulturprisutdeling 2017 Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå skal Lars Slettjord pensjoneres og må finne ut hva han skal gjøre videre med det brennende engasjementet.

DEL

Årets kulturpris ble torsdag delt ut i bystyresalen. Den gikk til Lars Slettjord som i en årrekke har stått på for stort og smått i Narviks kulturliv. Han har berget historisk materiale til kommende generasjoner ved å gå gjennom arkiv etter arkiv. Hver tirsdag møtes en gjeng med pensjonister for å skanne og digitalisere bilder.

Årbok

Slettjord leder museumsvandringer, han har tatt en stor del i å bevare Rallarveien og Rombaksbotn som historiske landskap. Han har også vært en ildsjel i å ta vare på posthuset i Valhallaparken og Kongsbakk gård.

Slettjord har også berget mange minner fra Narviks historie ved å gi ut årboken «Bane, bygd og by» fra 1995 – 2001. Utallige historier ble publisert og arkivert. I dag er det historielaget som har tatt jobben med årbok videre. I ordfører Rune Edvardsens tale kom han med påstanden om at det er usikkert om Narvik ville hatt ei egen årbok hvis det ikke hadde vært for prisvinneren.

Livsverk

Ordfører Rune Edvardsen sa i sin begrunnelse: – Mange i Narvik vil ha et problem med å skille Slettjord fra sin arbeidsplass og noen vil kanskje innvende at dette har bare vært jobben hans. Men det finnes mange måter å gjøre en jobb på. For prisvinneren har det vært mer enn en ni til fire jobb, det har blitt et livsverk.

– Dette var en fantastisk hyggelig overraskelse, sier Slettjord etter prisutdelingen.

– Det er veldig fint å få bekreftelse på at man har gjort noe riktig.

Frivillig innsats

Slettjord forteller at det er viktig for han å få frem at han har ikke jobbet med alt alene, han har hatt mange frivillige til hjelp.

– Det er frivilligheten som har vært viktig, sier en ydmyk vinner.

Nå skal Slettjord pensjonere seg, men om det blir stilt fra ildsjelen er det heller stor tvil om.

– Nei, nå må jeg bare finne ut hva jeg skal gjøre i pensjonisttiden min. Kanskje kan jeg skrive litt artikler?

– Men først skal vi å spise middag på kafferiet, sier Slettjord.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken